G.Hane'de yaz günü kış yaşadılar

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Şephane köyünde etkili olan dolu yağışı çatıları ve araçların camlarını kırdı, tarım alanlarına zarar verdi. Köy muhtarı Mustafa Gürbüz, dün saat 15.00’da başlayan ve yaklaşık 1 saat süren yağışın zaman zaman ceviz büyüklüğünde

G.Hane'de yaz günü kış yaşadılar

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Şephane köyünde etkili olan dolu yağışı çatıları ve araçların camlarını kırdı, tarım alanlarına zarar verdi. 

kar1.jpg


Köy muhtarı Mustafa Gürbüz, dün saat 15.00’da başlayan ve yaklaşık 1 saat süren yağışın zaman zaman ceviz büyüklüğünde olduğunu ve yağışın ardından köyde dolu kalınlığının kimi yerlerde 20 santimetreye ulaştığını söyledi.


Köyün yaşlılarının bile hayatlarında böyle bir yağışla karşılaşmadıklarını beyan ettiklerini bildiren Gürbüz, tarım alanlarının tamamen yok olduğunu 4 otomobilinde hem camlarında hem de kaportalarında çökmeler meydana geldiğini ifade etti.

kar3.jpg


Yağışın başlamasının ardından köy kırsalında ve yaylalarda 7 kişinin mahsur kaldığını ve kendi imkanları ile giderek vatandaşları kurtardıklarını dile getiren Gürbüz, vatandaşların kendilerine yetecek kadar yaptıkları bostanlardaki sebzelerin ve meyvelerin yok olduğunu bu nedenle de hasar tespiti yapılması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne müracaat ettiklerini sözlerine ekledi.

kar4.jpg


Gürbüz ayrıca yağışın ardından köy yolunda da ciddi tahribat meydana geldiğini, kesilen yolun İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılan çalışma ile yeniden ulaşıma açıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel