G.Hane'de ‘Haydi Kızlar Liseye' projesi

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürüttüğü ‘Haydi Kızlar Liseye’ projesi ile pansiyonda kalan kız öğrencilere kaynak materyaller dağıtımı gerçekleştirildi.Kız Teknik ve Meslek Lisesi konferans salonunda düze

G.Hane'de ‘Haydi Kızlar Liseye' projesi

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürüttüğü ‘Haydi Kızlar Liseye’ projesi ile pansiyonda kalan kız öğrencilere kaynak materyaller dağıtımı gerçekleştirildi.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlenen materyal dağıtım töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, devletin öğrencilerin hayata hazırlanması için elinden ne geliyorsa seferber ettiğine vurgu yaparak, yarının Türkiye’sini inşaa edecek öğrencilere önemli mesajlar verdi.

“YARINLARIN ANNELERİ OLACAKSINIZ”

Aktaş, bugünün kız öğrencilerinin yarının anneleri olacağını belirterek, “Anneler bilirse, aydın bir anne olursa onun yetiştireceği çocuk ve o çocuklardan oluşan toplum da aydın, bilgili, kültürlü olacaktır. Dolayısıyla siz çok önemlisiniz. Sizin kıymetiniz bizim nezdimizde çok daha fazladır. Onun için biz sizi önemsiyoruz. Bizimle kimse ilgilenmiyor, bizi bir tarafa attılar algısına sakın kapılmayın. Bir okul ne kadar büyük ve donanımlı olursa olsun o öğrencisiyle değer kazanır. Öğrencisi olmazsa bütün bunların hiçbir kıymeti yoktur. Dolayısıyla siz, bu okula değer katan öğrencilersiniz. İyi ki varsınız. Sizinle beraber bu okul bir anlam kazanıyor. Bizde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Kız Meslek Lisemizi önemsiyoruz. Sizler hayata iyi hazırlanacaksınız. Yarın anne pozisyonunda çocuklarınızın toplumun yararlı birer bireyi olması için buradan aldığınız bilgileri onlara aktaracaksınız. Sizler bugünün küçüğü ama yarının büyüğü ve annelerisiniz, yarının toplumunu yönetecek olan çocukları yetiştiren birer mühendissiniz, birer gönül mimarısınız. Yarın ki Türkiye’nin toplumu sizin elinizde şekillenecek. Onun için bugün siz bizim için önemlisiniz. İyi ve kaliteli yetişmeniz lazım.” dedi.

20131001aw000584_03.jpg

“BİZ LASTİK AYAKKABIYLA OKULA YÜRÜME GİDERDİK”

Kendi öğrencilik döneminden örnekler vererek öğrencilere ne kadar şanslı olduklarını aktaran Aktaş, “Sizde kendiniz için gayret gösterin ve imkânları iyi değerlendirin. Bizim zamanımızda böyle okullar yoktu. Lastik ayakkabıyla okula yürüme giderdik. Okullarda sınıflar soğuk olurdu. Sobaları öğretmenlerimiz yakardı. Odununu biz taşırdık. Ama bugün çok nefis ve nezih ortamda eğitim veriliyor. Bunun kadrini kıymetini bilmemiz lazım.” diye konuştu.

“YARININ TÜRKİYE’SİNİ SİZ İNŞA EDECEKSİNİZ”

Öğrencilere derslerini zamanında yapmaları gerektiğini ‘vaktinde yapılan iş değerli iştir’ özdeyişiyle açıklayan Aktaş, “Derslerinizi günlük takip edin. Sizler bunu ilke olarak edinin ve öğrencilik hayatınızda başarılı olmanın ilkelerini kendinize prensip edinin, vaktinde çalışın, ödevlerinizi yapın. Kendinizi hayata iyi hazırlayın. Yarın ki Türkiye’yi siz inşa edeceksiniz. Size Türkiye’nin ihtiyacı var.” İfadelerini kullandı.

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, Şube Müdürleri Nusret Bulut, Rasim Alkaç, Aynur Bilgin, okul Müdürü Onur Aydın ve öğrenciler katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler