GGC'den açıklama yapıldı

 Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram yaptığı yazılı açıklamada, “Giresun Gazeteciler Derneği “Derneğimiz Temiz Kalemler Kampanyası başlatmıştır. Giresun basınına itibar kazandırma mücadelemiz sürecektir. Gazetecilik mesleğinin ulusal ve evren

GGC'den açıklama yapıldı

 

Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram yaptığı yazılı açıklamada, “Giresun Gazeteciler Derneği “Derneğimiz Temiz Kalemler Kampanyası başlatmıştır. Giresun basınına itibar kazandırma mücadelemiz sürecektir. Gazetecilik mesleğinin ulusal ve evrensel kurallarına uygun davranamadığı belirlenen kişiler, tüzüğümüz gereği derneğimize bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üye yapılmayacak, bu kurallara aykırı davrandığı belirlenen üyelerimiz de ihraç edilecektir. Bu kapsamda dernek üyelerimizden Dursun Onur, tüzüğümüzün üyelik ilkelerini düzenleyen 9. maddesinde belirtilen Giresun Gazeteciler Derneği'ne üyelik başvurusunda bulunanlar, uluslararası ve ulusal alanda kabul görmüş basın meslek ilkelerine aykırı davranışta bulunmamayı kayıtsız şartsız kabul ederler. Ayrıca, Giresun Gazeteciler Derneği üyesi, diğer üyelere, meslektaşlarına, derneğe ve dernek yönetim kurulu üyelerine yönelik eleştiri sınırlarını aşan, özel yaşama ilişkin iftira niteliğinde, küçük düşürücü, aşağılayıcı yazılar yazmaz, haber yapmaz, söylemlere yer vermez” maddesine ve yine disiplin işlemlerini belirleyen 25. maddesinde belirtilen ”Giresun Gazeteciler Derneği yönetim kurulu, yazılı şikayet üzerine veya kendiliğinden yaptığı kovuşturma sonucunda üyelik şartlarına, dernek tüzüğüne, mesleğin saygınlığına ve onuruna zarar verdiği saptanan üyeye, eylemin ağırlığına göre, yazılı uyarı, kınama ve üyelikten ihraç cezalarından birini verir” maddesine aykırı davrandığı ve ihlal ettiği, gerekçesiyle derneğimizden ihraç edilmiştir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler