Gezi eylemlerinde bunalan telefona sarıldı

İstanbul ve Ankara’da yoğunlaşan Gezi Parkı eylemlerinden rahatsız olan vatandaşlar şikayetlerini telefonla ‘Alo 181’i arayarak bildirirken, kimi vatandaşlar olaylardan etkilenen papağanının artık konuşmadığını, kimisi ise beslediği sokak kedilerinin olay

Gezi eylemlerinde bunalan telefona sarıldı
İstanbul ve Ankara’da yoğunlaşan Gezi Parkı eylemlerinden rahatsız olan vatandaşlar şikayetlerini telefonla ‘Alo 181’i arayarak bildirirken, kimi vatandaşlar olaylardan etkilenen papağanının artık konuşmadığını, kimisi ise beslediği sokak kedilerinin olaylardan sonra ortadan kaybolduğunu söylemiş. Uyumakta olan bebeklerinin gürültüden uyanması üzerine bir vatandaş ise tencere tava çalan eylemcilere penceresinden düdüklü tencere fırlatmış. 
 
Trabzon’da Ocak ayı başından bu yana hizmet vermeye başlayan ve bu şekilde hizmet veren Türkiye'deki tek çağrı merkezi olma özelliği taşıyan “Alo 181 Çevre ve Şehircilik Hattı” 81 ile hizmet vererek vatandaşların çevre ve şehircilik ile ilgili sorularına yanıtlar veriyor. 45’i bayan toplam 80 kişinin görev yaptığı çağrı merkezine Ocak ayından bu yana günde bine yakın kişi arıyor. En çok bildirimler sırasıyla İstanbul, Kocaeli, İzmir, Ankara, Trabzon, Konya, Antalya, Bursa, Mersin ve Hatay illerinden yapılırken, Gezi Parkı olaylarından sonra ise merkeze ilginç şikayetler ve tepkiler gelmiş.
 
Gelen ilginç şikayet telefonlarından bazıları şu şekilde:
 
“Gezi Parkı eylemlerinden rahatsız olan bir vatandaş alo 181 arayarak Ankara Çankaya’da oturduğunu, eylemcilerin tencere tava çalarak uyumakta olan bebeklerini uyandırdığını kendisinin bu olaya çok sinirlenerek eylemcilere balkondan düdüklü tencere fırlatıp durumu şikayet etti. İstanbul Taksim’den arayan bir çevreci vatandaş da olaylardan ötürü çok sevdiği papağanının etkilenip artık konuşmadığını , psikolojisinin bozulduğunu belirterek şikayette bulundu. Yine bir çok vatandaş gezi eylemlerinden dolayı çocuklarının üniversite sınavına hazırlanamadıklarını ve şikayetçi olduklarını belirtti. Ankara’dan arayan hayvansever bir çevreci vatandaş ise sokak kedilerini beslediğini ve son Gezi Parkı eylemlerinden dolayı kedilerin kaybolduğunu ve besleyemediğini şikayetçi oldu.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel