Genel Müdürün Trabzon şaşkınlığı

ING Bank Genel Müdürü Wilfred Nagel ve beraberindeki üst düzey yöneticiler Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Nagel’in yanı sıra bankanın Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özgüner, Kuz

Genel Müdürün Trabzon şaşkınlığı

ING Bank Genel Müdürü Wilfred Nagel ve beraberindeki üst düzey yöneticiler Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette Nagel’in yanı sıra bankanın Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özgüner, Kuzey Anadolu Bölge Müdürü Koray Köse, Kuzey Anadolu Bölge Bireysel Bankacılık Satış Müdürü Hayri Akar, Kuzey Anadolu Bölge KOBİ Bankacılık Satış Müdürü İsmail Kaya, Trabzon Şube Müdürü Timur Turan ve Değirmendere Şube Müdürü Sibel Korkmaz da yer aldı.

Ziyarette konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, ING Bank’ın üst düzeyde gerçekleştirdiği ziyareti bölgeye verdiği önem olarak gördüklerini söyledi. Trabzon’da toplanan mevduatın krediye dönüşme oranının yüksek olduğunu belirten Hacısalihoğlu “Arzumuz takipteki alacakların yapılandırılmasıdır. Özellikle üyelerimize borçları konusunda yardımcı olmanızı istiyoruz. Kara listeye girenleri de biraz etüt etmek lazım. O listede olanların gelecek hedeflerini tutturanlara sahip çıkmak gerekiyor “ diye konuştu.

“Trabzon olarak kriz öncesini yakalamış durumdayız” şeklinde konuşmasına devam eden Başkan Hacısalihoğlu, “Krizden çıkmış durumdayız, Trabzon’daki toplam cirolara baktığımızda kriz öncesini geçti. 2009-2010 yıllarında ekonomi yukarıya doğru gitti. Yüzde 14’lük bir büyüme var. Enflasyondan arındırılmış olarak baktığımızda ortalama yüzde 7’lik bir büyüme sağlanmış durumdadır. Trabzon, ihracatı bir milyar doları aşan iller arasına girdi. Altyapısı devam eden Akçaabat OSB’deki mevcut parsel sayısının bir buçuk katı yatırımcı müracaatı var” dedi.

Genel Müdür Wilfred Nagel ise TTSO üyelerine özel bir kredi sözü verdiği görüşmede, ilk kez geldiği Trabzon’un ekonomik potansiyeline şaşırdığını belirtti. ING BANK Genel Müdürü Wilfred Nagel kriz döneminde bankacılık sektörünün de zorda kaldığını ifade ederek “Bizde krizden güçlü çıktık. Kendi portföyümüzde sıkıntı yaşayan çok müşterimiz yok ama yine de kredi ödemelerinde zorlananlara yeniden yapılandırma konusunda destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Trabzon ekonomisinin büyümesinin bankacılık sektörü için de önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Genel Müdür Nagel, “ Trabzon ekonomisinin büyümesi banka olarak bizim işimize geliyor. Ancak burada kar yapmak çok zor. 100 banka şubesi var ve buradaki kiralar İstanbul’dan geri değil” şeklinde konuştu.

Genel Müdür Nagel, Trabzon’un kendisini çok şaşırttığını da dile getirerek, “Bu şehrin bu kadar güzel büyük ve potansiyel taşımasına gerçekten çok şaşırdım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel