Gençlik Trabzon'a akın etti

 Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “SEYYAH-Ulu Çınarın İzinde” adlı hareketlilik projesi kapsamında Trabzon'a 280 genç geldi.Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından yürü

Gençlik Trabzon'a akın etti

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “SEYYAH-Ulu Çınarın İzinde” adlı hareketlilik projesi kapsamında Trabzon'a 280 genç geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Seyyah ”  Projesi, 26 Haziran-02 Eylül 2012 tarihleri arasında Trabzon'da gerçekleşiyor. Toplamda 9 dönem halinde 4 gün olacak şekilde, 81 ilden 14-24 yaş grubu gençlerin ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmış bir proje. Trabzon hem gelen gençleri misafir eden, hemde farklı şehirlere genç göndererek bu proje kapsamında önemli bir görev üstlenmekte. Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Cemalettin Yazıcı Düzköy ilçesindeki doğa kampından sonra Seyyah ulu çınarın izindeki bu projeyle ilimizin tanıtımını en iyi şekilde yaptıklarını söyledi.

 

26 Haziran tarihinde başlayan proje kapsamında ilk dönem Bingöl, Kars, Sivas, Tokat, Samsun ve Ağrı illerinden toplam 280 genç gelmişti. Doğu Karadeniz Öğrenci Yurdu’nda konaklayan gençlerin tüm organizasyonu Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı faaliyetlerini sürdüren Trabzon Gençlik Merkezi organizasyon ekibi tarafından yapılmakta. Dört gün boyunca Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü, Gülbahar Hatun Camii ve Türbesi ve Boztepe’yi ziyaret edecek olan gençler, ayrıca Trabzon halkoyunlarını öğrenme fırsatı bulacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler