Genç: Trabzonspor siyasi malzeme değildir

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, Haber61tv ekranlarında Aslan Kar'ın sorularını yanıtladı.Siyasetten spora bir çok soruya yanıt veren Genç daha güzel bir Ortahisar için çalışacaklarını ifade etti. Genç, "seçim öncesi mutlaka bele

Genç: Trabzonspor siyasi malzeme değildir

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, Haber61tv ekranlarında Aslan Kar'ın sorularını yanıtladı.

Siyasetten spora bir çok soruya yanıt veren Genç daha güzel bir Ortahisar için çalışacaklarını ifade etti. Genç, "seçim öncesi mutlaka belediye başkan adayı olarak bizde halkımızın arasında olmalıyız. kendimizi vatandaşlara anlatmamız gerek ve onlardan destek istememiz gerek. Onlarda bizleri yanında gördüklerinde bizlere destek verecekler. her seçimde olduğu gibi onlarda bana destek verecekler. ben aday olarak hem parti olarak rahat bir politika olarak yönetiyoruz. 2009 ile 2014 arasındaki farka baktığımız zaman aradaki şehir kazançlarını görüyorsunuz. Partimizin kuruluş aşamasından bugüne kadar her aşamasında görev yapmış bir ismim ve inşallah hemşerilerimiz bizi tercih edecek."dedi.

İRADE DEVAM EDECEK

Genç, " AK Parti, Gerçekten Miletlimizin iradesini 2001 yılında ortaya çıkardığı bir partidir. İyi deneyimli ve ileriyi gören bir Lider ile ilerliyoruz ve Cumhuriyet tarihinin siyasi rekorlarını kırıyoruz. Bir çok görevde yer aldık. şunu hep gözlemleyerek bu süreci taşıyoruz. Milletin gerçek iradesinde hareket etmek ve bu iradenin ne istediğini bilen bir kişi olarak hareket ettik. Yeni ilçemiz adı gibi mahalle adına da taşıdığı için kente bazı karışıklıklara neden oluyor. Ortahisar ilçemiz 85 mahalleden oluşan ve  219 bin seçmenle yönetmeye çalışan bir partiyiz. bunların dışında birde Büyükşehir sınırımız olacak."ifadelerini kullandı.

KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK

Trabzon'u hangi anlayışla yöneteceğini anlatan Genç, " Katılımcı bir belediye başkanlığını oluşturarak daha büyük bir camiaya yöneleceğiz. Aldığımız yetki ile hareket ederken şehrin tüm dinamikleri ile hareket edeceğiz. Bu şehirde oluşan iradeyi biz idareye yönlendireceğiz. bu birinci hedefimiz. İkinci hedefimiz ise; Tarihi ve Kültürel Belediyecilik olacak. daha sitemli çalışma yapacağız. Sosyal belediyecilik anlayışını öne getireceğiz. daha iyi iletişim kuracak ve daha sağlık daha hızlı bir yapı oluşturacağız. İlin ve ilçenin konumuyla, tarihiyle, kültürüyle, gelenek ve görenekleriyle dünyaya açılmasına yön verecek projeler yapılmalıdır. Ortahisar bu açıdan zenginliklerle dolu bir şehirdir. Bölge halkının kalkınmasına yardımcı olmak, kendini bu millete vakfetmiş bir başkan olmak için aranızdayım. Gelirleri artıran bir yönetim anlayışımız olacak. İnsanımızın, vatandaşımızın huzur ve mutluluğu için hiçbir engel tanımam. Bu manada ne olursa olsun hedef insana hizmettir. Bu çalışmaları yaptığımız anda zaten ilçe kendiliğinde markalaşmış bir kent olacaktır."şeklinde konuştu.

ENGELLİLERE HİZMET İÇİN

Kentte engelli vatandaş sayısının 90 bin olduğunu belirten Genç, " AK Parti sosyal politikalar açısından tarih yazmıştır. Gelmiş geçmiş iktidarlar isminde sosyal demokrat olan partiler bile bu anlamda sınıfta kalmıştır.İnsanımızın yaşam hakkı bizim için doğuştan kazanılmış bir haktır ve sağlıklı insanın yaşamı ne ise engelli vatandaşımızın da yaşamı odur. Hükümetimiz bu doğrultuda evde bakım hizmeti, iş imkanı, yasal hakları olmak üzere bunun gibi bir çok imkanı engelli vatandaşımız için seferber etmiş ve bunun yanı sıra özel sektörü desteklemiştir. Şu anda Türkiye’nin en modern ve en çağdaş huzurevi Trabzon’dadır. Adeta 5 yıldızlı otel standardında ve bu bizi gayet memnun etmektedir. Sosyal politikalar alanında atılan adımlar hız kesmeden atılmaya devam edilecektir. İlçemizde ve şehrimizde yaşayan, şehrimizde oturan tüm engelli vatandaşlarımızın sosyal faaliyetlere, maçlara ücretsiz katılımı belediyemiz tarafından karşılanacak ve vatandaşlarımız tekrar evlerine bırakılacaktır."dedi.

YETENEKLİ GENÇLER İÇİN

Genç, "Ülkemizin geleceğine yön verecek bireyler, özel ve üstün yetenekli gençlere eğitim tedbirleri alınmalı ve yeterli kaynak sağlanmalıdır. Bunun için sürdürülebilir politikalara ihtiyaç vardır. Beyin göçü en fazla olan 34 ülke arasında 24. Sırada yer almaktayız. Üstün yetenekli bireylerin doğuştan beri var olan kapasitelerinin gelişmesi sürdürülebilir politikalarla ancak sağlanabilecek ve bu gençlerin topluma katkı sağlamaları temin edilmiş olacaktır.Trabzon hareketli bir nüfusun olduğu şehirdir. Bu şehirde her bir vatandaşımız için yaşam alanı, sosyal alan, eğitim imkanı, iş imkanı oluşturmak zorundayız."şeklinde konuştu

ÇİMENTO FABRİKASI SORUNU

Trabzon'da bir çok alt yapı bitmediğini ifade eden Genç, "Kentte birden çok şeyin alt yapısı yok. Trabzon'da hava kirliliğinin fazla olması inanın beni çok üzüyor. Çimento fabrikasını başka bir bölgeye naklini yapmamız gerek. Tabi ki bu fabrika çok ciddi bir yatırım alanı oluşturdu. Oradaki fabrikayı oradan kaldırırken o işçilerinde menfaatini düşünmeliyiz. Biz vatandaşlara daha iyi bir anlayışı ile hizmet ettiğimiz için AK Parti belediyeciğini bir  adım öteye taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

FUTBOL KENTİ DEĞİL

Trabzon'un sadece futbol şehri olmaması gerektiğini ifade eden Genç, "Bu kentte sadece futbol yok diğer branşlarda var. Bakın hentbol Belediye tarafından destek gördü. Diğer branşlarda da desteklerde oldu ve bizlerde bunlara destek vereceğiz. Mesela Osmanlı boks kulübü var ve kendi imkanlarıyla bir şeyler yapıyorlar bakıyorsunuz çok başarılar. Tüm dallarda bu ilçeyi büyüteceğiz."dedi.

TRABZONSPOR SİYASİ MALZEME DEĞİLDİR

Genç, "Ben şuan belediye başkan adayıyım ve bu yüzden dolayı Trabzonspor'a girmek istemiyorum. Ama Trabzonspor'umuzun yeri her zaman farklıdır. Trabzonspor üzerinden bu şehre yapılan haksızlığın önüne gececeğiz. Bir adalet mensubu olarak adaletsizliğin yapılması beni çok üzmektedir. daha güçlü olmak için her şeyin önüne çıkağız."ifadelerini kullandı 

MAKAM GİBİ BİR DERDİMİZ YOK

Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar İlçesine, getirilen hizmetlerle anılacaktır. Bu arada kapımız her zaman ve herkese ardına kadar açık olacak. Hepiniz beni çok iyi tanıyor ve biliyorsunuz ki bizim gönül kapılarımız her zaman açıktır. İnsan sevgisi sevgilerin en yücesidir. Bu bizim yol haritamızdır. Yolumuza devam edeceğiz. Bu ülke ve millet için biz hizmetkâr olmaya devam edeceğiz. Bu anlamda oyumuza sahip çıkacağız. Biz hizmet için, hizmetkâr olmak için geliyoruz. Bizim makam gibi bir derdimiz yok. 

Diğer siyasi partilere de değinen Genç, "bu bir demokratik bir yarıştır. Bir süre sonra ortaya koyacağımız projeler ile birlikte  onlarda hazırlayacak ve ortaya koyacak. Sonuçta ben kazandım mı sadece bana oy veren değil her kesin başkanıyım. Rakiplerime de başarılar dilerim umarım güzel bir yarış olur."dedi. 

Ayrıca bugün doğum günü olan Ak Parti Ortahisar İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk için pasta kesilerek küçük bir kutlama yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel