Gelişi güzel çöp atana ceza

İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçenin ana arterleri ve sokak köşelerine gelişigüzel çöp bırakan vatandaşlara cezai işlem uygulanacak. İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, cadde ve sokaklara gelişigüzel çöp bırakm

Gelişi güzel çöp atana ceza
İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçenin ana arterleri ve sokak köşelerine gelişigüzel çöp bırakan vatandaşlara cezai işlem uygulanacak. 
İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, cadde ve sokaklara gelişigüzel çöp bırakmaya karşı mücadele başlattı.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yusuf Muslu, “Bu ekibin oluşturulmasındaki ana hedefimiz, tüm cadde ve sokaklar ile ana arterlerdeki evsel, endüstriyel ve ambalaj atıklarının zamansız çıkarılmasını engellemektir. İlkadım Belediyesi olarak zamansız çöpe karşı açtığımız savaşta kararlı olacağız. Bundan dolayı da zamansız çöp çıkaranlara karşı cezai müeyyideler uygulayacağız. Bununla ilgili uyarıların yel aldığı el broşürlerimizi ilçemizdeki tüm ev ve iş yerlerine ulaştırtarak, vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendireceğiz” dedi.
 
154 TL PARA CEZASI
 
Zamansız çöp çıkaranlara Zabıta Talimatnamesi 2014 yılı tarifesine göre 154 TL para cezası kesileceğini söyleyen Yusuf Muslu, “Vatandaşlarımız 50 metre ilerisinde bulunan yer altı konteyner sistemine çöpü atmak yerine, tüm uyarılarımıza rağmen bunu bir alışkanlık haline getirerek gelişigüzel sokaklarımıza atıyorlar. Temiz bir kent, temiz bir şehir ve güzel kokan bir ilçe için bu uygulamamızın vatandaşlarımızdan teveccüh bulacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımızın bu konuya büyük bir duyarlılık ve hassasiyetle yaklaşmasını rica ediyorum. Zamansız çöp çıkaranların Alo 153’e ihbar edilmesi ve bu konuda bize vatandaşlarımızın destek vermesini bekliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler