Gazze Karadeniz iliyle kardeş oldu

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Filistin’in Gazze şehri ile kardeş şehir olmayı oy birliği ile kabul etti.Belediye Meclisi, İsrail’in işgali altında, ramazan ayında başlayan saldırılarda 2 bini aşkın insanın öldüğü Filistin’in Gazze şehri ile kardeş şeh

Gazze Karadeniz iliyle kardeş oldu

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Filistin’in Gazze şehri ile kardeş şehir olmayı oy birliği ile kabul etti.

Belediye Meclisi, İsrail’in işgali altında, ramazan ayında başlayan saldırılarda 2 bini aşkın insanın öldüğü Filistin’in Gazze şehri ile kardeş şehir olma konusunda bir araya geldi.

Üyeler Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a Gazze ile kardeş şehir olma konusunda yürütülecek tüm çalışmalar için yetki verdi.  

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, Filistin'de ve Gazze'de yaşanan insanlık dramından dolayı büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirtti.

Gazze’nin yaşadığı dramın tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleştiğini dile getiren Yılmaz, yaşananlara duyarsız kalamadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Daha önce Gazze ile kardeş şehir olma talebimizi ilgili bakanlıklarımıza ilettik. Bu talebimizi Ordulular da gönülden kabul ettiler. Bizler de belediye meclisinin kabul edeceği inancıyla bu konuyu gündeme getirdik ve oylamaya sunduk. Sonuç itibarıyle meclis üyelerimizin tamamı Ordu ile Gazze'nin kardeş şehir olmasını kabul etti. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak kardeşlerimize destek vermek istiyoruz. Öncelikli olarak tüm meclis üyesi arkadaşlarıma verdikleri destek için teşekkür ederim. 64 arkadaşımızın tamamı Gazze ile kardeş şehir olmamızı kabul etti. Bundan sonra sizin adınıza tüm sorumluluk bende. İnşallah önümüzdeki süreçte konu Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na bildirilerek resmileştirilecek. Artık bizim için Ordu ile Gazze kardeş şehirlerdir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler