Gazeteci Aygün'e destek büyüyor

Gümüşhane'de görev yapan bir grup gazeteci, Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün Suriye'de kaçırılmasını Trabzon'da basın açıklaması yaparak protesto etti. Atatürk Alanı'ndaki Meydan Parkı'nda bir araya gelen gazeteciler adına açıklama yapan Salih Zen

Gazeteci Aygün'e destek büyüyor
Gümüşhane'de görev yapan bir grup gazeteci, Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün Suriye'de kaçırılmasını Trabzon'da basın açıklaması yaparak protesto etti.
 
Atatürk Alanı'ndaki Meydan Parkı'nda bir araya gelen gazeteciler adına açıklama yapan Salih Zengin, Türk basınının başarılı muhabirlerinden Bünyamin Aygün'ün özgürlüğüne kavuşması için yetkili makamları göreve davet ettiklerini söyledi.
 
Olayın üzerinden 32 gün geçmesine rağmen yetkili makamlardan henüz somut bir açıklama yapılmadığını belirten Zengin, "Bünyamin Aygün, Suriye'de 2011 yılından beri en az 25 gazetecinin öldürüldüğünü ve yaklaşık 38 gazetecinin de kayıp olduğunu bildiği halde kahramanca görevini en iyi şekilde yapmak düşüncesiyle Suriye'ye gitmiştir. Aygün, mermilerin, bombaların altında yaşam mücadelesi veren, korku, sefalet ve imkansızlıklarla mücadele eden masum Suriye halkının yaşadığı dramı tüm dünyaya duyurmayı amaçlamıştır" dedi.
 
Zengin, Aygün'ün amacının bedelinin "esir tutulmak" olmaması gerektiğini vurgulayarak, "Gümüşhaneli gazeteciler olarak Trabzon'dan tüm yetkililere sesleniyoruz. Hemşehrimiz gazeteci Bünyamin Aygün'ün serbest kalması için ellerinden geleni yapmalarını ve müjdeli haberi ailesine ve biz meslektaşlarına vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler