GAP Spor oyunları büyük ilgi gördü

 Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğini yaptığı 7. GAP Yaz Spor Oyunları’nda madalya sıralaması belli oldu. GAP Yaz Spor Oyunlarının ardından yapılan değerle

GAP Spor oyunları büyük ilgi gördü

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğini yaptığı 7. GAP Yaz Spor Oyunları’nda madalya sıralaması belli oldu. GAP Yaz Spor Oyunlarının ardından yapılan değerlendirmede toplam 199 madalya’nın dağıtıldığı belirtildi. Yapılan değerlendirmede toplam 33 madalya ile genel sıralamada Malatya birinci oldu. Erzurum 22 madalya ile ikinci olurken, topladığı 11 altın madalya ile 24 toplam madalyaya sahip olan Gaziantep’i geride bıraktı. Gaziantep’in üçüncü olduğu madalya dağılımında Elazığ 21 madalya ile dördüncü sırada yer alırken, Diyarbakır 11 toplam madalya ile beşinci sırada yer aldı. Şanlıurfa ise 13 madalya ile altıncı sırada yer alırken, Diyarbakır dört altın madalya kazandığı için Şanlıurfa’yı geride bıraktı. 

ALTI İL SIFIR ÇEKTİ

Yirmibeş ilden 2 bin dolayında sporcunun iştirak ettiği 7. GAP Yaz Spor Oyunları’nda altı il hiç madalya yüzü göremedi. Gümüşhane, Bayburt, Kars, Kilis, Şırnak ve Ardahan yaklaşık bir hafta süren Yaz oyunları’nda madalya ile tanışamadan oyunları tamamladı. Oyunlar Kapsamında Malatya 11 altın, 10 gümüş, 12 bronz madalya ile ilk sırada yer aldı. Erzurum 11 altın, 3 gümüş, 9 bronz madalya ile genel toplamda ikinci sırada kendisine yer buldu. Gaziantep, 10 altın 9 gümüş, 5 bronz madalya ile üçüncü oldu. Elazığ 8 altın, 5 gümüş, 8 bronz madalya ile dördüncü oldu. Diyarbakır 4 altın 3 gümüş, 4 bronz madalya ile beşinci sırada yer aldı. Şanlıurfa 3 altın, 3 gümüş, 7 bronz madalya ile altıncı oldu. Yaz Spor Oyunlarında madalyaların diğer dağılımı ise şöyle oldu: Batman2 altın, 3 gümüş, 3 bronz. Muş 2 altın, 1 gümüş, 2 bronz. Erzincan 1 altın, 6 gümüş, 4 bronz, Siirt 1 altın, 2 gümüş, 6 bronz. Ağrı 1 altın, 2 gümüş, 3 bronz. Hakkari 1 altın 2 gümüş, 2 bronz. Adıyaman 1 altın, 1 gümüş, 10 bronz. Tunceli 1 altın. Van 2 gümüş, 4 bronz. Bingöl 2 gümüş. Bitlis 1 gümüş, 5 bronz, Iğdır 1 gümüş, 2 bronz.

POTADA ŞAMPİYONLUK ERZURUM’A İKİNCİLİK GETİRDİ

Atletizm, badminton, basketbol, güreş, işitme engelliler futbol, judo, masa tenis, taekwondo, voleybol ve yüzme branşları olmak üzere toplam 10 spor dalında yapılan 7. GAP Yaz Spor oyunları’nda Erzurum Malatya ile birlikte en çok altın madalya kazanan il oldu. Erzurum ve Malatya 11’er altın madalya kazandı. Erzurum, oyunların son gününde basketbolda şampiyonluk ve altın madalya sevinci yaşayınca, Malatya ile altın madalya sayısını eşitledi. Erzurum toplam 23 madalya ile 24 madalyalı Gaziantep’i geride bırakma başarısı gösterdi. Erzurum basketbolun finalinde Diyarbakır’ı uzatma bölümünde mağlup ederek, altın madalyanın ve şampiyonluk kupasının sahibi olmuştu.

ÇİNTİMAR HEDEFİMİZ BÜTÜN MADALYALARI ALMAKTI

Erzurum’da Yaz Spor Oyunları’na başarılı bir ev sahipliği yaptıklarına işaret eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Spor Oyunlarına başlarken hedefimiz tüm branşlarda altın madalyaları ve şampiyonluk kupalarını toplamaktı. Bununda büyük bir bölümünde Erzurum olarak başarılı olduk. Atletizmde iki altın, güreşte beş altın, judoda 3 altın, taekvondoda iki altın madalya kazandık. Ayrıca Basketbolda şampiyonluk kupasını kazanmamız hem yılların hasretini dindirmemiz, hem de genel sıralamada ikinci olmamızda açısından mutluluğumuzun ikiye katlanmasına neden oldu. Yaz Spor Oyunlarına katılan tüm illeri kutluyorum” dedi.

 

gap.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel