Fransa'da Trabzon havası!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'ne katılan çocuklar İstanbul Boğazı'nı Fransız grup lideri Cyrille Auchapt'in (Siriy Oşapt) çaldığı kemençe nameleri ile gezdi. Fransız çocukların da koro eşliğinde kemenç

Fransa'da Trabzon havası!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'ne katılan çocuklar İstanbul Boğazı'nı Fransız grup lideri Cyrille Auchapt'in (Siriy Oşapt) çaldığı kemençe nameleri ile gezdi. Fransız çocukların da koro eşliğinde kemençeye eşlik ettiği anlarda Trabzon'dan gelen Türk misafirler gösteriyi hayranlıkla izledi.

 

İLGİNÇ GÖSTERİ

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen uluslar arası organizasyonun İstanbul ayağında boğaz turu ve İstiklal Caddesi'ndeki kortej ile devam etti. Boğaz turunda 41 ülkeden çocuklar ve misafir oldukları Türk çocuklar doyasıya eğlenirken Fransız grubunun gösterisi gemide bulunanların ilgi odağı oldu.

 

KEMENÇEYİ ÇALINCA…

Trabzon'dan gelen grubun çaldığı kemençeyi isteyen Fransız grup lideri Cyrille Auchapt kemençeyi eline alır almaz herkesi şaşkına çevirdi. Auchapt, çaldığı birbirinden güzel Karadeniz havalarıyla kemençe ustalarını aratmadı. Fransız grup lideri 'Çay elinden öteye', 'Parmağında yüzükler', 'Mısırı kuruttun mi' gibi birçok Karedeniz ezgisini ustaca çalarak herkesi eğlendirmeyi başardı. Fransız çocuklar ayrıca kemençe eşliğinde kendi bölgelerinden şarkılar seslendirdi.

 

TÜRKİYE'DE ÖĞRENDİM

Fransız grup lideri Cyrille Auchapt kemençeyi daha önce Türkiye'de yaşadığı dönemlerde öğrendiğini belirterek, "Her zaman çok ilgimi çekmiştir bu saz. Ben de öğrenmek istedim. Çok kısa sürede kemençeyi çalmayı başardım. Ezgileri kulağıma çok hoş geliyor. Karadeniz müziği çok muazzam. Bu muhteşem organizasyonda da kemençeyi çalarak tüm dünyanın kardeşliğine bir el atmak istedim" dedi.

 

TÜM DÜNYAYA ÖRNEK

Cyrille Auchapt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği organizasyonun diğer ülkelerde olmayan bir çalışma olduğunu belirterek çocukların birlik ve beraberliğinin tüm dünyaya örnek olduğunu ifade etti. Trabzon'dan gelen Türk misafirler ise Auchapt'ın kemençeyi en az kendileri kadar ustaca çaldığını ifade ederken "İlk kemençeyi aldığında şaka yapıyor dedik. Ama Karadeniz parçasını çaldığında inanamadık. Çok mutlu olduk" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel