Formulaz 4. kez piste çıkıyor

 Formulaz, Karadeniz’de gençlerin ve çocukların temel eğlencesi olan ve unutulmaya yüz tutmuş tahta araba yarışlarını sonraki kuşaklara taşıyor. Bayramlara denk getirilen özel organizasyon 4. Yılında Türkiye’nin dört bir yanından Formulaz sporcularını bir

Formulaz 4. kez piste çıkıyor

 

Formulaz, Karadeniz’de gençlerin ve çocukların temel eğlencesi olan ve unutulmaya yüz tutmuş tahta araba yarışlarını sonraki kuşaklara taşıyor. Bayramlara denk getirilen özel organizasyon 4. Yılında Türkiye’nin dört bir yanından Formulaz sporcularını bir araya getiriyor.

 

Formulaz araçları tamamen tahtadan yapılmak zorunda ve ‘Sırma Teli’ dışında kullanılacak olan tüm metal aksamlar yasak. Araçların maksimum uzunluğu 1.70cm, maksimum genişliği ise 70cm olmalı.

 

Daha önce gerçekleştirilen Red Bull Flugtag organizasyonlarında olduğu gibi yarışmacıların kendi araçlarını tasarladığı, yaratıcılık ve performansı birleştiren Red Bull Formulaz, Karadeniz'de yapılan en dikkat çekici yöresel aktivitelerden biri olma özelliğini dört yıldır sürdüyor. Red Bull Formulaz’ın bu yöreselliğini sürdürmek, görselliği ve Karadeniz ruhunu taşımak adına da yarışmacılar kıl çorap ve lastik ayakkabı giyiyorlar.

 

Yarışmacılar Rize’nin Tunca Beldesi sınırları içinde koşulacak olan Red Bull Formulaz’ın 1.3 KM’lik özel parkurunda yalnızca keskin virajlarla değil aynı zamanda yer yer 10 derecenin üzerine çıkan eğimle de mücadele edecekler. Red Bull Formulaz için başvurular Rize Tunca Belediyesine yapılacak. En hızlı ilk 3 yarışmacı (sırasıyla tam, yarım, çeyrek) altın kazanırken; en yaratıcı Tahta araba tasarımının sahibi olan yarışmacı ise ağırlığınca Red Bull kazanacak.

 

 

Formulaz Araçları için Kurallar ve başvuru nasıl yapılır  Sayfa - 2'de - 

 

1. Tamamı el yapımı olmalıdır.

2. Araç tümüyle ahşap malzemeden oluşturulacağı gibi; montaj desteği sırasında kullanılacak ‘çivi’ ve direksiyon ile fren sistemini için kullanılacak ‘sırma teli’ dışında kalan tüm metal aksam kullanımı yasaktır.

3. Araca içinden veya dışından herhangi bir enerji desteği verilmesi; motor aksamı veya itici güce sahip cihazların kullanılması yasaktır.

4. Aracı yönlendirecek bir direksiyon , yavaşlamasını sağlayacak fren sistemi ve 4 tekerleği bulunmalıdır.

5. Maksimum uzunluk 170 cm olmalıdır.

6. Maksimum genişlik 70 cm olmalıdır.

7. Maksimum tekerlek yüksekliği 25 cm olmalıdır.

8. Katılımcıların kıl çorap ve kara lastik ayakkabı giymeleri zorunludur.

9. 40 yaş üstü ayrı kategoride yarışacaktır.

 

Yarış Formatı:

Formulaza başvuru ; 18 yaşın üzerinde olan , yaratıcılığına güvenen ve tornet (tahta araba) sahibi olan herekese açık olacaktır. Başvurular arasından ; Rize ili Ardeşen Beldesi mevkiinde yapılacak ön elemede , jürinin hız ve yaratıcılık kriterlerini esas alarak gerçekleştirdiği değerlendirme ile katılımcılar yarışmaya hak kazanacaktır .

 

Başlangıç noktasından hareket edecek 5 araçtan bitiş noktasını 1. sırada geçen araç bir üst turda yarışmaya hak kazanırken ; geride kalan 4 araç yarışmadan elenecektir.

 

1.Eleme Turu ve 2. Eleme Turunu 1. olarak tamamlayacak araçlar Final Turunda yarışmaya hak kazanacaktır.

 

40 yaş üzeri katılımcılar için ayrı bir kategori oluşturulacaktır.

 

Puanlama Kriterleri :

1. Hız: Yarış esnasında esas olan hızdır. Bitiş çizgisine aracıyla en önde ulaşan katılımcılardan Final yarışını 1. , 2. ve 3. bitiren yarışmacılar ödül kazanacaktır.

2. Yaratıcılık : Araç tasarımlarındaki yaratıcılık jüri tarafından değerlendirilecektir. En yaratıcı tasarıma sahip araç sahibi, tasarım ödülünün sahibi olacaktır.

 

Ödüller :

Birincilik Ödülü: Tam Altın

İkincilik Ödülü: Yarım Altın

Üçüncülü Ödülü: Çeyrek Altın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler