Fiyatı düşünce...

Trabzon'da balıkçılar, fiyatı düşen palamudu yaz aylarında daha yüksek fiyattan satışa sunmak amacıyla tuzlayıp saklamayı tercih ediyor.Trabzon Balık Hali'nde dükkanı bulunan İlhan Özbayrak, bu sezon Karadeniz'de bol miktarda palamut avlanmasından dolayı

Fiyatı düşünce...

Trabzon'da balıkçılar, fiyatı düşen palamudu yaz aylarında daha yüksek fiyattan satışa sunmak amacıyla tuzlayıp saklamayı tercih ediyor.

Trabzon Balık Hali'nde dükkanı bulunan İlhan Özbayrak, bu sezon Karadeniz'de bol miktarda palamut avlanmasından dolayı fiyatların iyice aşağı düştüğünü, tezgahta kalan palamutları ucuz fiyattan satmak yerine cam kavanoz ya da plastik bidonlarda tuzlayıp sakladıklarını söyledi.

Bazı yörelerde lakerda olarak da adlandırılan tuzlanmış palamutlara en fazla gurbetçilerin rağbet gösterdiğini ifade eden Özbayrak "Tuzladığımız balıkları bir sonraki sene balık sezonu açılmadan satışa sunuyoruz. Tuzlanmış palamudu en çok yazın memlekete gelen gurbetçiler arıyor" dedi.

Balıkçı Münir Yılmaz ise palamut tuzlamayı sipariş üzerine müşterinin gözü önünde hazırladığını belirterek, "Balıklar bu şekilde ne kadar bekletilirse o kadar lezzetli olur" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler