FİSKOBİRLİK'ten borç açıklaması

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "2005-2006'dan kaynaklanan borçların bu kuruma maliyeti 400 milyon lira civarında. Ulaşamadığımız üreticilerimiz dışındaki tüm borçlarımızı neredeyse bitirdik"

FİSKOBİRLİK'ten borç açıklaması

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "2005-2006'dan kaynaklanan borçların bu kuruma maliyeti 400 milyon lira civarında. Ulaşamadığımız üreticilerimiz dışındaki tüm borçlarımızı neredeyse bitirdik" dedi.

Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in Giresun'daki 6'ncı satış mağazasının açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, satış mağazalarını tüm Türkiye'ye yaymak istediklerini söyledi.

Birliğin ocak ayında genel kurulunun yapılacağını anımsatan Bayraktar, kendisinin de yeniden yönetim kurulu başkanlığına aday olacağını ifade etti.

Bayraktar, görevde 7'nci yılını bitirdiğini dile getirerek, "Çok zor süreçlerden geçtik. Bu süreçlerin ardından birlik iyi yerlere geliyor. Aldığımız karar, bu süreci sonuna kadar sürdürebilmek. Bize bunun için 4 yıl daha lazım. O yönde de tekrar adayız" diye konuştu.

Birliğin 2006 yılından olan borçlarının ödenmesi sürecinin devam ettiğini vurgulayan Bayraktar, geçen ay 2006 yılından doğan borçları bitirmeyi hedeflediklerini ancak bazı sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Bayraktar, bazı üreticilere ulaşamadıklarını belirterek, "Ulaşamadığımız üreticilerimiz dışındaki tüm borçlarımızı neredeyse bitirdik. 2005 - 2006'dan kaynaklanan borçların bu kuruma maliyeti 400 milyon lira civarında. Aslında birlik isteseydi Kooperatifler Kanunundan kaynaklanan hakkını kullansaydı bu borcu ödemek zorunda değildi. Niye, kar ve işte ortaklığı vardı. FİSKOBİRLİK bu zor koşullara rağmen üreticimizi düşünerek borcunu ödemeye çalışıyor" ifadesini kullandı.

Trabzon'da 2012 yılında alacaklarından ötürü birliği mahkemeye veren üreticilerle yaşanan süreci de değerlendiren Bayraktar, dava açan üreticilere direkt ödeme yapamadıklarını anlattı.

Bayraktar, 2006 borçları için faiz ödemesi ve mahkeme masrafları ödemesine karşı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla geçen hafta kurum ile ilgili yetkililer Trabzon'a gittiler. Üreticilerimizle görüştüler. Kendilerine borcu tamamen kapatmayı teklif ettiler. Üreticilerimiz buna sıcak bakıyor. Ama avukatlarla anlaşamadık. Bu kurumun bir lirasını bile birilerine peşkeş çekmek taraftarı değilim. Bu anlamda riski de alacağım. 29 bin 900 kişinin gittiği yolu tercih etmeyen o 100 kişiye de, o 29 bin 900 kişinin hakkını yedirmem."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel