Fiskobirlik'te şok iddia!

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu üyeleri görevi kötüye kullanmaktan dolayı yargılanacak.Toprak Mahsulleri Ofisi’den (TMO) kararname ile FİSKOBİRLİK’e aktarılacak 50 bin ton yağlık fındığın 20 bin tonunun aktarılmasını

Fiskobirlik'te şok iddia!

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu üyeleri görevi kötüye kullanmaktan dolayı yargılanacak.


Toprak Mahsulleri Ofisi’den (TMO) kararname ile FİSKOBİRLİK’e aktarılacak 50 bin ton yağlık fındığın 20 bin tonunun aktarılmasının ardından inceleme başlatılmıştı.
FİSKOBİRLİK’te 20 bin ton fındıkla ilgili incelemeler sürerken TMO tarafından ise fındık aktarımı durdurulmuştu. Bakanlık müfettişlerinin bir süredir sürdürdüğü inceleme sonucunda görevi kötüye kullanmadan dolayı suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre Bakanlık Müfettişlerince Giresun Cumhuriyet Savcılığı’na 2013/ 444 sayılı dosya ile açılan davada Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, Asbaşkan Sıtkı Sarman, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Güler, Genel Müdür Vekili Tuncer Kasapoğlu’nun 26 Eylül 2013 tarihinde ilk duruşmaya çıkacakları öğrenildi.


Haklarındaki iddiayı doğrulayan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar ise “Böyle bir davanın açıldığı tebliğ edildi. TMO’dan verilecek 50 bin ton fındığın ilk 20 bin tonu teslim edilmişti. Bir yıl önce yetkililerce bir süre inceleme başlatılmıştı. Yapılan incelemelerde işlediğimiz fındık yağının piyasaya değişik fiyatlardan satıldığı üzerinde durulmuştu. Ancak bu fiyat değişikliği piyasa koşullarına göre değişen fiyatlardır. Açılan davada bizi çok etkilemeyecek, önemseyeceğimiz bir durum değildir. Zaten bu konu bir yıl önceki konudur” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel