Fiskobirlik KTÜ'yle kurtulacak!

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Genel Müdürü Mehmet Sargın, Trabzon'da bulunan birliğe ait arsanın satışından elde edilecek gelirin FİSKOBİRLİK'in borçlarından tamamen kurtulmasını sağlayacağını söyledi. Sargın, yaptığı açıklamada,

Fiskobirlik KTÜ'yle kurtulacak!

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Genel Müdürü Mehmet Sargın, Trabzon'da bulunan birliğe ait arsanın satışından elde edilecek gelirin FİSKOBİRLİK'in borçlarından tamamen kurtulmasını sağlayacağını söyledi.

Sargın, yaptığı açıklamada, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)'nün birliğe ait üzerinde bir binanın da bulunduğu 36 dönümlük arsanın istimlak edilmesi için çalışma başlattığını hatırlattı. Üniversite yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde fiyat üzerinde anlaşamadıklarını kaydeden Sargın, bunun üzerine istimlak konusunun mahkemeye taşındığını dile getirdi.

İstimlâk bedel davasının ilk duruşmasının dün yapıldığını ifade eden Sargın, "Buranın kamulaştırılmasıyla ilgili karar alan Üniversite ile pazarlık aşaması yaşandı. Ancak fiyat hususunda anlaşma sağlayamadık. Kendilerine 44 milyon liralık bir teklif sunduk. Çünkü genel kurulda alınan karar doğrultusunda bu fiyatın altına düşme şansımız yoktu. Onlar da bu rakama çok da sıcak bakmadı. Anlaşma sağlanamayınca iş yargıya intikal etti. Dün bir duruşma söz konusu oldu. Bu duruşmada bilirkişi tayini yapıldı. Bu bilirkişi de değer tespiti yaparak, hazırlayacağı raporunu mahkemeye sunacak. İnanıyoruz ki, çok kısa bir zaman içerisinde mahkeme safhası tamamlanacak. İnşallah kısa süre içerisinde çözümlenir." dedi.

Trabzon'da bulunan birliğe ait arsanın satışından elde edilecek gelirin FİSKOBİRLİK'in borçlarından tamamen kurtulmasını sağlayacağını vurgulayan Sargın, şöyle konuştu: "Biz bu arsanın satışına büyük önem veriyoruz. Çünkü eğer satış istediğimiz gibi gelişirse, bu durum FİSKOBİRLİK'in lehine olacaktır. Biz bir proje hazırlayarak hükümet nezlinde ilgililere verdik. Buna göre, Trabzon'daki arsadan elde edilecek gelirin direkt olarak TMO'ya aktarılmasını isteyeceğiz. Bu paradan ofise olan borcumuzun tahsil edilerek, kalan kısmıyla yağlık fiyatı üzerinden fındık alabilme düşüncesindeyiz. Böylelikle birliğin tüm borçlarından kurtulmasını sağlayacak bir kaynağı yaratmış olacağız. Böyle bir planımız var. Birkaç ay içerisinde birliğin bu satışla borç yükünden kurtulması mümkün."

Sargın, halen 42 milyonu üreticiye olmak üzere toplam 80 milyon lira borçlarının bulunduğuna dikkat çekti. Trabzon'daki arsa satışının istedikleri düzeyde bir rakamla gerçekleşmesi durumunda, üreticiye olan borçların da birkaç ay içerisinde tamamen bitirilebileceğini aktaran Sargın, "Üreticiye halen 42 milyon lira borcumuz bulunuyor. Eğer bu satıştan istediğimiz kaynağı yaratabilirsek, borçların ödenmesinde önceliğin üreticiye tanınması gerektiğini düşünenlerdenim. Bu çerçevede 6- 7 aylık dönem içerisinde üreticiye olan borcun tamamı ödenebilecektir." diye konuştu.

Sargın, geriye dönük borç yükünden kurtulabilmesi durumunda FİSKOBİRLİK'in çok güçlü bir şekilde piyasaya gireceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler