Fiskobirlik daha güçlü geliyor

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, "Son üç yıla bakıldığında her yıl fındık alımımız artıyor, hatta bir önceki sezona oranla rekolte düşük olmasına karşın bu sezon daha fazla fındık alımı yaptık

Fiskobirlik daha güçlü geliyor

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, "Son üç yıla bakıldığında her yıl fındık alımımız artıyor, hatta bir önceki sezona oranla rekolte düşük olmasına karşın bu sezon daha fazla fındık alımı yaptık" dedi.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FİSKOBİRLİK'in gün geçtikçe iyiye gittiğini, ilerleyen süreçte daha da iyiye gideceğini söyledi.

Mali açıdan bilançolarının gider gelir tablosunda denk hale geldiğini anlatan Bayraktar, bundan sonra yeni ürünler ve yeni yatırımlar peşinde koşacaklarını anlattı. 

Bayraktar, 2014 yılı fındık sezonunu henüz bitmemesine rağmen verimli geçirdiklerini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Son üç yıla bakıldığında her yıl fındık alımımız artıyor, hatta bir önceki sezona oranla rekolte düşük olmasına karşın bu sezon daha fazla fındık alımı yaptık. Dolaysıyla üretici yaşıyor, görüyor. Zaten kamuoyu durumu yakından takip ediyor. Yani geçen yıl bizim için gayet verimli geçti. Hala daha devam ediyor, sezon tam bitmiş değil. Gelecek sezon hem fındık alımı hem de ürettiğimiz malların pazar payı bakımından çok daha iyi geçeceğine inanıyoruz. İyi gidiyoruz, her geçen gün daha iyi olacağız." 

- "Ödemelerde sıkıntı yok" -

Bayraktar, üreticiye ürünlerinin karşılığı olan paraların ödenmesi noktasında sıkıntı yaşanmadığına da işaret ederek, "Parasal konuda ödemelerimizde hiç bir sıkıntı yok. Geçmiş borçlarla ilgili olarak da ulaştığımız herkesin parasını ödüyoruz. Yeni aldığımız ürünlerin parası ise zaten günü birlik ödeniyor. Geçen yıl uygulama böyle idi, gelecek yıl yine uygulama böyle devam edecek. Genel anlamda artık üretici FİSKOBİRLİK'e güveniyor ve sahip çıkıyor" ifadesini kullandı. 

 Lütfü Bayraktar, yeni sezonda fındık alım miktarlarındaki hedeflerinin fındık rekoltesine bağlı olacağını, fındığın fazla olması durumunda alım miktarlarının artacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler