Fırtına döktü üretici topluyor

Ordu’nun Ünye ilçesinde 28 Haziran’da meydana gelen fırtına sonucu dökülen fındık, üreticiler tarafından toplanmaya başlandı.  Dökülen fındığı toplayarak tüccara getirmeyi düşünen vatandaşlar, tüccarların 35 randıman fındığı 4-5 TL’ye aldığını söyledi. Gü

Fırtına döktü üretici topluyor
Ordu’nun Ünye ilçesinde 28 Haziran’da meydana gelen fırtına sonucu dökülen fındık, üreticiler tarafından toplanmaya başlandı. 
 
Dökülen fındığı toplayarak tüccara getirmeyi düşünen vatandaşlar, tüccarların 35 randıman fındığı 4-5 TL’ye aldığını söyledi. Günpınar köyündeki bahçesinde fındığını toplamaya başlayan Hakan Ekmekçi, dökülen fındığın daldaki sağlam fındıkla karışma ihtimaline karşı erken toplama kararı aldıklarını belirtti. Şimdiye kadar 18 çuval fındık topladığını belirten Hakan Ekmekçi, fındığının yüzde 50 oranında döküldüğünü dile getirdi. 
 
Bölgedeki bahçelerin fırtınadan etkilendiğini ifade eden Hakan Ekmekçi, “Günpınar köyü Kavaktepe mevkisinde çalışıyoruz. Yaklaşık 2.5 ton fındık mahsulüm oluyordu ama şu anda yarıdan fazlası gitmiş durumda. 1.5 ton civarında fındığım döküldü ve ayrıca dallar da deforme olmuş. Dökülen fındığı yerden topluyoruz” dedi.
 
Devletten duyarlılık bekleyen Ekmekçi, “Ünye merkezde ‘35 randıman gelirse alırız’ deniliyor. ‘Fındığı 3.5- 4 liradan alırız’ diyorlar. Şu anda fındığın içi dolu ancak kuruduktan sonra ne kadar kalır onu bilemiyoruz. Şu ana kadar 18 çuval fındık topladık ve daha da toplamaya devam edeceğiz. Fındıkta bir zarar tespiti yapılmadı. Devletimize güveniyoruz ve duyarlı olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler