Fındıkta tarım sigortası başladı

Fındıkta 2014 yılı tarım sigortası uygulamasının başlaması nedeniyle ilgili bir açıklama yapan Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü Süleyman Kurt, 2013 yılı verilerini değerlendirdi ve “yıllar itibariyle tarım sigortalarına olan ilgi ve talebin

Fındıkta tarım sigortası başladı

Fındıkta 2014 yılı tarım sigortası uygulamasının başlaması nedeniyle ilgili bir açıklama yapan Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü Süleyman Kurt, 2013 yılı verilerini değerlendirdi ve “yıllar itibariyle tarım sigortalarına olan ilgi ve talebin arttığını” bildirdi.

Fındıkta tarım sigortası(TARSİM) için belirli bir süre tanındığına işaret eden Kurt, sürenin Mart sonu itibariyle sona ereceğini ifade ederek açıklamasında şunlara yer verdi;

“2013 yılında sigorta yaptıran üretici sayısı önceki yıla göre %20 artmış,  toplam 892 bin üretici tarım sigortası yaptırmıştır. Üreticilerimizin yaptırdıkları tarım sigortalarına karşılık toplam 236 milyon TL pirim ödemesi yaparken, üreticilerimiz adına devletimiz 290 milyon TL ödemede bulunmuştur. Buna karşılık yıl içerisinde meydana gelen hasarlar sebebiyle üreticimize ödenen toplam tazminat tutarı ise 386 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Başka bir ifade ile üreticimizin ödediği pirim tutarından daha fazlası hasar tazminatı olarak ödenmiştir.

2013 yılında hasar tespiti için ihbarda bulunan üreticilerimiz için uygulanan 10 günlük bekleme süresi bu yıl yedi güne çekilmiş olup, hasar tesbitleri daha hızlı gerçekleştirilecektir.

Bu yıl uygulamaya konulan yeniliklerden birisi de arcılık faaliyetleri tarsim kapsamı içerisine alınmıştır. Arıcılık yapan üreticilerimizin ödeyeceği pirimin de yarısını devlet ödeyecek. Arıcılık kayıt sistemine kayıtlı olan üreticiler bu imkandan faydalanacak olup, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, taşıt çarpması, nakliye, sel ve su baskını riskleri sigorta kapsamına alınmıştır.”

Tarım Kredi Kooperatiflerinin 151 yıllık geçmişe sahip olduğunu, köklü bir kurumsal yapıya sahip olduğunu anlatan Bölge Müdürü Süleyman Kurt, Kooperatiflerinin çitçilere sigorta konusunda her türlü bilgiyi vermeye hazır olduklarını, üreticilerin Cumartesi dahil hafta içi Kooperatiflerinden hizmet alabildiklerini bildirdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel