Fındıkta tarihi rekor!

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt  yaptığı  açıklamada, mart ayının sonunda etkili olan zirai donun fındık fiyatına olumlu  yansıdığını ve her geçen gün fiyatın artış gösterdiğini belirterek, "Serbest  piyasada 55 randıman kabuklu fındık 10 liradan alı

Fındıkta tarihi rekor!
Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt  yaptığı  açıklamada, mart ayının sonunda etkili olan zirai donun fındık fiyatına olumlu  yansıdığını ve her geçen gün fiyatın artış gösterdiğini belirterek, "Serbest  piyasada 55 randıman kabuklu fındık 10 liradan alıcı buluyor" dedi. 
 
Üreticilerin tüccara giderek fındığını rahatlıkla 10 liradan sattığına  işaret eden Cörüt, "Fındık fiyatının bu seviyede kalacağını da tahmin etmiyorum.  Önümüzdeki günlerde fiyatın daha da yukarılara çıkacağını bekliyoruz" diye  konuştu. 
 
Cörüt, 10 liraya çıkan fındık fiyatının tüm zamanların en yüksek  rakamına ulaştığını vurgulayarak, şunları kaydetti: 
 
"Bu rakamla kabuklu fındığın piyasadaki fiyatı 15 gün içerisinde yüzde  100 artış göstermiş oldu. Biz bu rakamın buralarda da durmayacağına inanıyoruz.  Üreticinin elinde fındık yok, deposu boş. Bu nedenle tüccarlar üreticinin  elindeki son fındığı almak için fiyatları her gün artıracaktır. Elinde fındık  olan üreticiye adeta piyango vurdu diyebiliriz. Elinde fındık olanlara ne mutlu." 
 
Uğur Cörüt, yeni sezonda da fındık fiyatının aynı seviyelerden alıcı  bulacağını sözlerine ekledi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler