Fındıkta rekolte önemli değil!

Ordu’nun Fatsa İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özgen, “Rekolte fındık mahsulünde çok önemli değildir. Önemli olan arz ve taleptir. Bu anlamda talep fazla olursa fındık fiyatı da buna göre yükselir” dedi. Mehmet Özgen yaptığı açıklamada, “Bu yıl yapılan r

Fındıkta rekolte önemli değil!

Ordu’nun Fatsa İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özgen, “Rekolte fındık mahsulünde çok önemli değildir. Önemli olan arz ve taleptir. Bu anlamda talep fazla olursa fındık fiyatı da buna göre yükselir” dedi. 

Mehmet Özgen yaptığı açıklamada, “Bu yıl yapılan rekolte tespit çalışmalarında farklı açıklamalarla karşı karşıya kaldık. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin yaptırmış olduğu rekolte çalışmaları ve Ordu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Turan Karadeniz ile öğrencileri rekolte çalışmalarını ciddi anlamda gerçekleştirdiler. 317 bin ton olarak genel merkezimiz fındık rekoltesini açıkladı. Ordu’da İl Koordinasyon Kurulu olarak rekolteyi bizler basın açıklaması yaparak kamuoyuna duyurduk. Sezon sonu yapılan ihracatın ithal fındık eklenmeden bu rekoltenin kimin tarafından doğru olduğunu hasat döneminden sonra ihracat sonucu göreceğiz” diye konuştu. 

8 İLÇE SIFIR ÇEKTİ
Ordu genelinde 8 ilçede rekoltenin sıfır çektiğini açıklayan Özgen, şöyle konuştu: “8 tane ilçemizde ise fındık var. 200 rakıma kadar olan ilçelerde ciddi anlamda iyi fındık var. Ziraat odalarının yaptırmış olduğu rekoltede yüzde 5 bile yanılma payı olmayacaktır. Bu yılki mahsulde kesinlikle üreticilerin mahsulüne sahip çıkması gereklidir. Üretici, mahsulüne nasıl sahip çıkacak onu da söyleyeyim. Üretici fındığını harmanda, toplamada oyalayacak, olgunlaşmasını bekleyecek ve zaman kazanacaktır. Fındıkta yaşanan don olayından sonra fındık fiyatlarının çıktığı rakamlara tüm Türkiye gördü. Bu rakam fındığın gerçek rakamıdır. Rekolte mahsulde çok önemli değildir önemli olan arz ve taleptir. Dünya bu fındığı tüketecek mi? Evet, tüketmek zorunda. Çünkü çikolatayı durdurma şansları var mı hayır. O yüzden üreticilerin ciddi anlamda fındığına sahip çıkması kendileri için çok önemli olacaktır. Fındık fiyatları sezona 9 TL ile 10 TL arasında başlar. Her geçen gün fındık da fiyatlar artışa doğru gidecektir.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel