Fındıkta rekolte düşebilir

Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin fındıkta rekolte kaybına neden olabileceğini söyledi.Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin

Fındıkta rekolte düşebilir

Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin fındıkta rekolte kaybına neden olabileceğini söyledi.

Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin fındıkta rekolte kaybına neden olabileceğini söyledi.

Öztürk,yaptığı açıklamada, fındık ağaçlarının sıcak havaya aldanarak erken çiçek açtığını anlattı.

Valilik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile fındık konusunda ortaklaşa çalışma yaptıklarını, el ilanları dağıtarak çiftçileri bilgilendirdiklerini belirten Öztürk, üreticilere don olaylarına karşı önlem almalarını tavsiye etti.

Rekolte kaybının fındık fiyatlarını etkileyeceğine işaret eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Hükümetimiz çiftçimize 2012 yılında dönümüne 150 lira, 2013 yılında 160 lira, 2014 yılında ise 170 lira destek vereceğini açıkladı. Bu, çok önemli bir gelişmedir. Türkiye'de fındık üretiminin yüzde 10'unu karşılayan Düzce'nin daha fazla ne yapabileceğini konuşması gerekiyor. Giresun ve Ordu, fındıkla ilgili Karadeniz'i ayırıyorlardı. Ordu'nun büyükşehir olması, bizim fındıkla ilgili daha verimli adımlar atmamızın gerektiğini de gösteriyor.

Fiskobirlik'in durumu da malum. Sıkıntıları devam etmekte ve üreticiye bir katkısı yok. Düzce'de bir üretici birliği kurulabilir. Farklı çalışmalarla fındıkla ilgili atılım oluşturulabilir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel