Fındıkta herşey bu ayda belli olcak!

Fındık rekoltesi bu ay içinde çotanak sayımı şekliyle tespit edilecek.30 Mart’ta meydana gelen don hadisesinden etkilenen 2014 ürünü fındıkta olgunlaşma dönemi sürüp, çotanaklar oluşurken, Trabzon’da yüksek kesimlerin aksine sahil bandında bahçelerde bol

Fındıkta herşey bu ayda belli olcak!

Fındık rekoltesi bu ay içinde çotanak sayımı şekliyle tespit edilecek.

30 Mart’ta meydana gelen don hadisesinden etkilenen 2014 ürünü fındıkta olgunlaşma dönemi sürüp, çotanaklar oluşurken, Trabzon’da yüksek kesimlerin aksine sahil bandında bahçelerde bol miktarda fındık bulunuyor.

350-400 rakımın üzerinde kesimde yüzde 50 ile yüzde 100 arasında hasarın meydana geldiği fındıkta sahil kesiminde Trabzon’da geçen yıla göre dallarda çok daha fazla fındık yer alıyor.

Öte yandan, rekoltenin çotanak sayımı şekliyle tespiti için sektörle ilgili tüm kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan Fındık Rekoltesi Tespit Komisyonu’nun da Haziran ayının ortalarından itibaren bahçelerde inceleme yapacağı bildirildi.

Yaklaşık 62 bin hektar alanda fındık üretimin yapıldığı Trabzon’da 2013 rekoltesi Haziran ayında 49 bin ton olarak tahmin edilmiş, ancak daha sonra 45 bin ton olarak revize edilmişti. Bu yılki rekoltenin sahil kesimindeki artış nedeniyle aynı miktarlarda gerçekleşmesinin beklendiği bildiriliyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel