Fındıkta destekleme primi talebi

  Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından Meclis Başkanı Mehmet Cirav ve Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlara konu ile ilgili yazı göndererek, desteklenmenin uzatılması ve ödemelere erken başlanm

Fındıkta destekleme primi talebi

 

 

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından Meclis Başkanı Mehmet Cirav ve Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlara konu ile ilgili yazı göndererek, desteklenmenin uzatılması ve ödemelere erken başlanması yönünde çağrı yaptı.

Trabzon Ticaret Borsası tarafından gönderilen yazı ise şöyle: Destekleme priminin verildiği yıllarda fındık rekoltesinin 450-550 bin ton aralığında gerçekleşmesi nedeniyle üretici aldığı desteğinde etkisiyle fındığını piyasa şartlarında iyi bir fiyattan satabilmiştir. 2012 yılı için yapılan rekolte tahminleri Türkiye’nin 700 bin tonun üzerinde bir fındık üreteceğini göstermektedir. Rekolte artışı nedeniyle önceki yıllara göre fındık fiyatında bir azalmanın olması muhtemeldir. Bu durumda destekleme primi ödenmez ise fındık üreticisinin mağduriyeti söz konusu olabilecektir. Muhtemel bir mağduriyetin önlenmesi için alan bazlı destekleme priminin ödenmesine devam edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Fındıkta olgunlaşma döneminin son günlerinin yaşandığı, toplama işlemlerine yakında başlanacağı ve Ağustos ayının sonuna doğru da pazara indirileceği göz önünde bulundurularak destekleme ile ilgili kararın, daha doğrusu uzatma kararının şimdiden ilan edilmesi gereklidir. Ayrıca destekleme primi ödemelerinin de gelecek yılı beklemeden Eylül-Ekim ayından itibaren yapılması iç ve dış piyasada her açıdan istikrarın oluşmasına da katkı sağlayacaktır”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler