"Fındıkta alan bazlı destek olmalı"

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Musa Keskin, "Fındıkta alan bazlı desteğin devam edecek olması üreticilerin menfaatlerinin korunması adına önemli bir gelişmedir" dedi.Keskin, yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in, Türkiye Z

"Fındıkta alan bazlı destek olmalı"

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Musa Keskin, "Fındıkta alan bazlı desteğin devam edecek olması üreticilerin menfaatlerinin korunması adına önemli bir gelişmedir" dedi.

Keskin, yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı ziyareti sırasında 2015'ten sonra da fındıkta alan bazlı desteğin devam edeceğini söylediğini hatırlattı.

Fındıkta alan bazlı desteğin süreceği açıklamasının üreticileri ümitlendirdiğini söyleyen Keskin,"5 yıldır süren desteklemenin devam etmesini istiyorduk, yetkililerden bu yönde açıklama bekliyorduk. TZOB Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar'ın ziyareti sırasında o ümitle beklediğimiz açıklama Sayın Bakanımızdan geldi. Sayın Bakanımız desteklemenin 2015'ten sonra da devam edeceğini söyledi. Bu açıklama üreticilerimizi mutlu etti" diye konuştu. 

Başkan Musa Keskin, 2009 yılında başlayan ve 5 yıldır devam eden destek sayesinde devlet tarafından üreticilere milyonlarca lira kaynağın aktarıldığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Üreticimiz bu uygulamadan son derece memnun. Her yıl fındığının bakım ve hazırlık masrafları ile hasat hazırlığını bu destekle karşılamakta. Destekleme öncesi ise çiftçimiz kaynak ihtyacını aracılar ve başka türlü yollarla karşılıyordu. Son 5 yıldır ise destek üreticimizin imdadına yetişiyor. Artık üreticimiz hasat öncesi ve hasat sırasında ihtiyacı olduğu kaynağı başka türlü yollarla değil, devletin desteğiyle çözmekte. Bu da üreticimizin mağdur olmasını önlüyor. Yani devlet bu desteklerle üreticisini aracıların elinden kurtarmış olmakta." 

Keskin, oda olarak Bakan Eker'in açıklamasının ardından bakanlığın destekle ilgili gerekli çalışmayı yaparak konuyu resmiyete kavuşturmasını beklediklerini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel