Fındıkğın verimi onunla artacak!

Trabzon Ticaret Borsası’nın koordinasyonun da 3 yıldır uygulanan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında yapılan çalışmalar ve elde edilen sonuçlar bir kitapçıkta toplandı.Projenin uygulanmaya başlandığı 2013 yılından bugüne kadar gerçekleş

Fındıkğın verimi onunla artacak!

Trabzon Ticaret Borsası’nın koordinasyonun da 3 yıldır uygulanan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında yapılan çalışmalar ve elde edilen sonuçlar bir kitapçıkta toplandı.

Projenin uygulanmaya başlandığı 2013 yılından bugüne kadar gerçekleştirilen uygulamaların yer aldığı 32 sayfalık kitapçık Türkçe-İngilizce olarak yayınlandı.
Kitapçıkta,  sökümü ve dikimi yapılan yaşlı bahçelerin örnek bahçe haline döndürülmesi, gençleştirme, imece toplantıları ve üreticilere uyarılar yer aldı.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, verim ve kaliteyi arttırmak için yapılan ve tüm Türkiye’nin örnek alıp, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın da gerekli yasal düzenlemelerle devlet politikası olarak hayata geçirmeye çalıştığı projenin, ülkemizden fındık alan ithalatçıları da tanıtılması ve onların da bu tür çalışmalara destek vermesi amacıyla İngilizce’nin de kullanıldığını söyledi.
Kitapçık, fındıkla ilgili kurum ve kuruluşlar ile ithalatçı firmalara dağıtıldı.

2-145.jpg

1-430.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel