Fındık üreticisinin yüzü gülecek

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, fındık üreticilerine yapılan alan bazlı destek ödemelerine ilişkin, "6 - 13 Nisan tarihleri arasında toplam 119 bin 820 çiftçimize yaklaşık 280 milyon lira ödeme yapılacak" dedi.Hamarat, yaptığı açıklamada, son

Fındık üreticisinin yüzü gülecek

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, fındık üreticilerine yapılan alan bazlı destek ödemelerine ilişkin, "6 - 13 Nisan tarihleri arasında toplam 119 bin 820 çiftçimize yaklaşık 280 milyon lira ödeme yapılacak" dedi.

Hamarat, yaptığı açıklamada, son 5 yıldır fındık üreticilerine ödenen alan bazlı destek ödemesinin bu yıl da süreceğini belirtti.

Destekleme ödemesiyle fındık üreticilerinin büyük ölçüde rahatlayacağını ifade eden Hamarat, "AK Parti hükumetleri 13 yıl boyunca fındık üreticilerimizin her daim yanında olmuştur" diye konuştu.

AK Parti hükumetinin fındık konusunu mili bir mesele olarak gördüğünün altını çizen Hamarat, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi hükumetimiz son 5 yıldır olduğu gibi bu yıl da fındık üreticilerimize alan bazlı destekleme politikasını sürdürmektedir. Bu desteklemeler fındık üreticilerimizi büyük ölçüde rahatlatmaktadır. Özellikle geçen yıl il genelinde meydana gelen don afeti neticesinde üreticilerimiz büyük bir sıkıntı içine düşmüş ancak hükümetimizin alan bazlı destek ödemeleriyle fındık üreticilerimiz bir nebze olsun ekonomik açıdan rahatlamışlardı. AK Parti hükümetleri 13 yıl boyunca fındık üreticilerimizin her daim yanında olmuştur. Mazot desteği, gübre ve ilaç desteği, tarımsal alet ve makine desteği, toprak analiz desteği, tarım danışmanlığı desteği gibi bir çok alanda üreticilerimiz desteklenmiştir. Fındık bölgemiz açısından en önemli geçim kaynağıdır. Hükümetimiz fındık konusunu mili bir mesele olarak görmektedir. Zira fındık ihracatından elde ettiğimiz gelir tarım sektörü açısından ülkemize en yüksek girdi sağlayan bir üründür."

FINDIK ÜRETİCİSİNE 280 MİLYON LİRA ÖDENECEK

Ödeme kapsamında Ordulu 119 bin 820 üreticiye 280 milyon liranın ödeneceği müjdesini veren Hamarat, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda hükumetimiz Ordu iline son 5 yıl içinde 1 milyar 230 milyon lira alan bazlı destekleme ödemesi yapmıştır. 2014 yılı için de ilimiz genelinde 119 bin 820 çiftçimize yaklaşık 280 milyon lira tutarındaki destekleme ödemesini  6 - 13 Nisan arasında üreticilerimizin TC kimlik numaraları ve yerleşim yerlerine göre yapılacaktır. İlimize, üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler