Fındık üreticisine uyarı!

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, üreticilerden emanet fındık için serbest piyasa yerine birliği tercih etmelerini istedi.Bayraktar, fındık hasadının sona yaklaştığı bugünlerde yeni mahsul ürün

Fındık üreticisine uyarı!

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, üreticilerden emanet fındık için serbest piyasa yerine birliği tercih etmelerini istedi.

Bayraktar, fındık hasadının sona yaklaştığı bugünlerde yeni mahsul ürünlerin serbest piyasaya inişlerinin de yavaş yavaş başladığını belirtti.

Üreticilerin bir kısmının fındıklarını tüccar ve manavlara emanete bıraktıklarını kaydeden Bayraktar, bu durumun serbest piyasanın dengesini bozacağını savundu. FİSKOBİRLİK olarak 2014 fındık ürünü alım sezonuna 8 Ağustos'ta başladıklarını, birliğin de emanet fındık alımı gerçekleştirdiğini ifade eden Bayraktar, şöyle konuştu:

"Alım modellerimizden birisi de emanet sistem. Depolarımızı emanet için sonuna kadar üreticilerimizin emrine açtık. Tüm emanet fındıklara talibiz. Emanet fındık için serbest piyasa yerine birlik tercih edilmeli. Üreticilerden ne depo kirası ne de başka bir ek maliyet alıyoruz. Bu hizmetimiz tamamen ücretsiz. Üreticimiz istediği kadar depomuzda fındığını tutabilir. İstediği zaman da piyasa şartlarının üzerinden ürünlerinin parasını peşin olarak tahsil edebilir."

Bayraktar, emanet sistemde birliğin tercih edilmesinin piyasada fındık fiyatının daha da artmasını sağlayacağını belirtti.

- Giresun Ziraat Odası Başkanı Keskin

Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin ise fındık üreticilerinden emanete fındık teslim etmemelerini isteyerek, "Serbest piyasaya az miktarda fındık inişi, ürünün bir hafta içerisinde 1,5-2 lira zamlanmasını sağladı. Her geçen gün fiyatlar daha da yükseliyor. Eğer üretici dikkatli davranır ve emanete fındık vermezse fındık bu sene iyi bir fiyat bulacaktır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel