Fındık üreticisine "Kozalak akarı" uyarısı

Ordu'nun Fatsa İlçe Ziraat Odası Başkanı Ziraat Mühendisi İbrahim Etem Kibar, ‘fındık kozalak akarı’ zararlısına karşı önlem alınması gerektiğini söyledi. Başkan Kibar yaptığı açıklamada, fındıkta kozalak akarı zararlısına karsı kültürel ve kimyasal mücad

Fındık üreticisine "Kozalak akarı" uyarısı
Ordu'nun Fatsa İlçe Ziraat Odası Başkanı Ziraat Mühendisi İbrahim Etem Kibar, ‘fındık kozalak akarı’ zararlısına karşı önlem alınması gerektiğini söyledi.
 
Başkan Kibar yaptığı açıklamada, fındıkta kozalak akarı zararlısına karsı kültürel ve kimyasal mücadele yöntemlerinin yapılabileceğini vurguladı. Kibar, “Kozalaklar genellikle sürgün uçlarında görülür, uçtan itibaren dördüncü göze kadar da kozalaklar teşekkül edebilir. Kozalak akarı zararlısına karsı kültürel ve kimyasal mücadele yöntemleri yapılabilir. Kültürel mücadelede yapraksız dönemde kozalakların toplanıp yere atılması gerekir. Kimyasal mücadele de için ise kimyasal ilaçlamaya karar vermek için yaklaşık 10 dekarlık bir bahçede tesadüf olarak 10 ocakta ve bu 10 ocağın her bir dalında bulunan kozalaklar sayılarak ortalama dal başına 5 kozalak bulunursa o bahçede ilaçlamaya karar verilebilir. Kimyasal mücadele nisan sonuna doğru fındık toplu iğne başının yarısı kadar olduğu dönemde yapılmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel