Fındık üreticisi zor durumda!

Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Albayrak, 2006 ürün bedeli alacağı olan üreticilerin Fiskobirlik aleyhine açtığı davaların sonuçlanmasına ve Yargıtayca da kararın onanmış olmasına rağmen, Fiskobirl

Fındık üreticisi zor durumda!

Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Albayrak, 2006 ürün bedeli alacağı olan üreticilerin Fiskobirlik aleyhine açtığı davaların sonuçlanmasına ve Yargıtayca da kararın onanmış olmasına rağmen, Fiskobirlik Genel Müdürlüğü'nün bugüne kadar ürün bedellerini kendilerine ödemediklerini söyledi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Albayrak, fındık üreticilere çağrıda bulunarak fındığını 12 TL’den aşağı satmama uyarısında bulunarak emanete de fındık verilmemesini istedi.

Fiskobirliğin üreticilerin alacaklarına karşı para yerine bir takım ürün almayı teklif etiğini dile getiren Albyarak, “2006 ürün bedeli alacağı olan üreticilerimizin Fiskobirlik aleyhine açtığı davalar sonuçlanarak, Yargıtayca da onanmış olmasına rağmen, Fiskobirlik Genel Müdürlüğü'nün yasa dışı tutum ve davranışları yüzünden üreticilerimiz bugüne kadar ürün bedellerini alamamaktadırlar.

Fiskobirlik Başkanlığı’nın para yerine 'yağ verelim, faiz almayın ana parayı ödeyelim' tekliflerine karşın, üreticilerimizin açmış olduğu tespit ve ceza davası süresince mahkemeye yalan beyanda bulunarak genel müdürlüğe bağlı olan 50 kooperatiften biri olan SS 28 Sayılı Trabzon Fındık Tarım Satış Kooperatifi'ne borcum yok demesi adaleti yanılttığı gibi, insanlık adına utanç verici bir durumdur. Fındık satma ve ihraç yetkisinin Fiskobirlik Genel Müdürlüğü'nün yetkisinde olduğunun bir kanıtı da, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 27.03.2014 tarihli kararı ile de belgelenmiş bulunmaktadır” dedi.

Fiskobirlik'in kendilerine olan borcuna rağmen peşin para ile fındık alacağını açıkladığını kaydeden Albayrak, üreticilere de çağrıda bulunarak “Fındığınızı 12 TL’den aşağı satmayın. Emanete fındık vermeyin" uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler