Fındık üreticisi ödemeyi ne zaman yapacak?

 Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) ile Fiskobirlik Genel Müdürlüğü arasında sağlanan mutabakat çerçevesinde fındık üreticisi, kullandığı gübrenin geri ödemesini hasattan sonra yapacak. TKK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TKK ile Fiskobirlik tar

Fındık üreticisi ödemeyi ne zaman yapacak?
 Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) ile Fiskobirlik Genel Müdürlüğü arasında sağlanan mutabakat çerçevesinde fındık üreticisi, kullandığı gübrenin geri ödemesini hasattan sonra yapacak.
 
TKK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TKK ile Fiskobirlik tarımsal verimliliği artırmak amacıyla gübrede işbirliğine gitti.
 
Protokol ile üreticinin gübreye daha ucuza ve kolay erişiminin sağlanması amaçlanıyor.  Gübre ihtiyaçlarının Tarım Kredi Kooperatiflerince karşılanmasını teminen hazırlanan protokolle, fındık üreticisi, aldığı gübrenin geri ödemesini ürününü topladıktan sonra yapacak.
 
Ödemeler, fındık üreticisinin borçlandığı Fiskobirlik’in 50 birim kooperatifi üzerinden Tarım Kredi’ye yapılacak. Fiskobirlik üyeleri hiçbir ek işleme ve maliyete gerek kalmaksızın Tarım Kredi ortaklarının olanaklarından yararlanacak.
 
- İlk etapta 10 milyon liralık gübre çiftçi ile buluşacak
 
Söz konusu işbirliği ile ilk etapta 10 milyon liralık gübrenin çiftçiyle buluşması, sezon sonuna kadar ise işlem hacminin daha da büyümesi hedefleniyor.
 
Protokol, TKK'nın Trabzon, Sakarya ve Samsun Bölge Birliği Müdürlüğü faaliyet alanında bulunan Fiskobirlik’e bağlı birim kooperatiflerini ve ortaklarını kapsayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler