Fındık üreticilerini sevindirecek haber!

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, 29-31 Mart tarihlerinde yaşanan zirai donun ardından fındık üreticilerine yönelik başlatılan Acil Eylem Planı’nın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca olumlu karşılandığı belirtildi. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tar

Fındık üreticilerini sevindirecek haber!

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, 29-31 Mart tarihlerinde yaşanan zirai donun ardından fındık üreticilerine yönelik başlatılan Acil Eylem Planı’nın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca olumlu karşılandığı belirtildi. 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından fındık üreticilerine yönelik can suyu kredisi, Alan Bazlı Gelir desteği süresinin uzatılması, zorunlu tarım sigortası şartının getirilmesini ön gören Acil Eylem Planıyla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın çalışma başlattığı belirtildi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada “Giresun, Ordu ve Trabzon başta olmak üzere bölge genelinde yaşanan zirai don nedeniyle Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 7 maddelik Acil Eylem Planı hazırlanarak ilgili bakanlığa sunulmuştu.

İçerisinde fındık üreticisinin desteklenmesi için Alan Bazlı Gelir Desteğinin beş yıl daha verilmesi ve bu uygulamaya Tarım Sigortası şartının getirilmesi, yine bölgemizde 75 bine yakın işadamı ve esnafın bu zararı en az hasarla atlatabilmeleri için KOSGEB’ten 'Can Suyu Kredisi' çalışmaları bulunan Acil Eylem Planı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından değerlendirilmeye alındığı resmi olarak odamıza iletilmiştir.

2009’da başlayan ve 2011 sonunda üç yıl daha uzatılarak 2012-2014 yılları arasında uygulanan Alan Bazlı Gelir Desteği’nin don afeti yaşanan yörelerde sürdürülmesinin fındık üreticisi başta olmak üzere bölge ekonomisine ciddi nefes aldıracağı bilinmektedir. Nisan ayında bölge ekonomisi ve çiftçisinin yaşadığı mağduriyetleri ortak çalışma sonucu bir dosya ile tespit eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın önerileri bölge siyasilerimizin de desteği ile somut bir aşamaya gelmesi sevindiricidir.

Bu açıdan bölgede 2014 sonundan itibaren ekonomik ve sosyal kaos yaratacağı öngörüsünü taşıdığımız bu afetin yaralarının en kısa zamanda sarılması için desteklerini esirgemeyen başta AK Parti Grup Başkan Vekili Giresun Milletvekilimiz Nurettin Canikli ve Giresun, Ordu ve Trabzon milletvekillerimizin tamamına bölge çiftçisi ve iş dünyası adına teşekkür ederiz” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler