Fındık üreticilerine mayıs uyarısı

 Fındığın en yaygın zararlısı olarak bilinen fındık kurdu ile mücadelenin mayıs ayı içerisinde yapılması gerektiği bildirildi.Trabzon Ticaret Borsasından yapılan yazılı açıklamada, bu ay içerisinde canlıların sürekli faaliyet halinde olduğu belirtilerek,

Fındık üreticilerine mayıs uyarısı

 Fındığın en yaygın zararlısı olarak bilinen fındık kurdu ile mücadelenin mayıs ayı içerisinde yapılması gerektiği bildirildi.

Trabzon Ticaret Borsasından yapılan yazılı açıklamada, bu ay içerisinde canlıların sürekli faaliyet halinde olduğu belirtilerek, çotanakların içlerinin oluşmaya başlamasıyla fındık zararlılarının da sıkça görüldüğü ifade edildi.

Bir çift fındık kurdunun 200 meyveye zarar verdiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Fındığın en yaygın zararlısı olan fındık kurdu ile mücadele, danelerin mercimek iriliğine ulaştığı bu ayda yapılır. Bunun için sabahın erken saatlerinde dallar 3 ya da 3.5 metre boyunda beyaz bir beze silkelenerek fındık kurdu erginlerine bakılır. Eğer her 10 ocaktan en az ergin böcek düşüyorsa kesinlikle ilaçlama yapılmalıdır. Fındık kurdu için çok çeşitli ilaçlar varsa da gerek çevreye ve özellikle kuşlarla arılara zarar vermemek için sulandırılabilir ilaç kullanılmalıdır. İlaçlama ocağın tacına aşmayacak ve yaprakların altlarını kaplayacak şekilde yapılmalıdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler