Fındık üreticilerine hediyeli uyarı

Kaliteli Fındık Projesi-2012 kapsamında, fındık üreticilerine üzerlerinde çocuk işçi çalıştırılmaması yönünde uyarıcı sloganlarında yazılı olduğu şapka ve tişörtler dağıtılıyor.Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından koordine edilen, Gıda Tarım ve Hayvan

Fındık üreticilerine hediyeli uyarı

Kaliteli Fındık Projesi-2012 kapsamında, fındık üreticilerine üzerlerinde çocuk işçi çalıştırılmaması yönünde uyarıcı sloganlarında yazılı olduğu şapka ve tişörtler dağıtılıyor.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından koordine edilen, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca desteklenen proje ile fındık bahçelerinde çocuk işçi çalıştırılmaması yönündeki uyarılara Trabzon’da üreticilerin büyük ölçüde riayet ettiği belirlinde.

Oluşturulan kontrol ekipleri tarafından bahçelerde fındık toplayan üreticilere yapılan ve anketlerinde doldurulduğu ziyaretlerde şapka ve tişörtler hediye ediliyor. Üzerlerine “Çocuklar fındık değil, oyun bahçesine” sloganı yazılı olan tişörtler ile şapkalardan alan üreticilerin, projenin jüt çuval dağıtımından bahçelerdeki çocuk işçi çalıştırılmaması ve kurutma işlemine kadar olan aşamalarını takip ettikleri ve başarılı bulduklarını da beyan ediyorlar.

Fındık üreticileri, Dünya üretim ve ihracatının büyük bölümünü elimizde bulundurduğumuz bir üründe, planlı, programlı ve projeli hareket edilmesinin yanı sıra; kısa, orta ve uzun vadeli politikalar uygulanması gerektiğini belirterek, “Fındıkta kazancın bir kapısı da verim ve kaliteyi arttırmaktır. Bunun için artık geleneksel yöntemleri terk etmemiz gerekiyor. Yeniliklere açık olmak, birim alanda üretimi arttırmak ve özellikle küflenme denilen aflatoksinleşmeyi önlemek zorundayız” diye konuştular.

Kaliteli Fındık Projesi-2012’nin birinci kısmında üreticilerin naylon çuval kullanmasını önlemek için 50 bin jüt çuval dağıtılmıştı. İkinci aşamada bölgenin yağışlı bir iklim yapısına sahip olması nedeniyle sorun yaşanan kurutma işlemi için 11 makineden oluşturulan bir merkez hizmete sokuldu. Kurutma işlemi sıra verilerek yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler