Fındık üreticilerine alan bazlı gelir desteği

Görele'de, 7 bin 692 fındık üreticisinin alan bazlı gelir desteğinden yararlanacağı bildirildi.      Görele Ziraat Odası Başkanı Özcan Öner,yaptığı açıklamada, alan bazlı gelir desteği kapsamında ilçede 86 bin 631 dekar alanı bulunan 7 bin 692 fındık ürec

Fındık üreticilerine alan bazlı gelir desteği

Görele'de, 7 bin 692 fındık üreticisinin alan bazlı gelir desteğinden yararlanacağı bildirildi.      

Görele Ziraat Odası Başkanı Özcan Öner,yaptığı açıklamada, alan bazlı gelir desteği kapsamında ilçede 86 bin 631 dekar alanı bulunan 7 bin 692 fındık ürecisine, 776 bin 808 liralık destek ödemesi yapılacağını belirtti. 
     
Bölgenin en önemli geçim kaynağının fındık olduğunu ve fındığın bölge halkı için aş, ekmek, hayat, sağlık anlamına geldiğini ifade eden Öner, şunları kaydetti: 
   
''Tarımsal çalışmalar sonucunda 2012 yılı alan bazlı gelir desteği kapsamında ilçe merkez ve köylerde 86 bin 631 dekar tarım arazisi bulunan 7 bin 692 fındık üreticisine 776 bin 808 liralık alan bazlı gelir desteği sağlanacaktır. Alan bazlı gelir desteği başvuruları başlamış olup, son başvuru tarihi 30 Nisan'dır.
 
Bu destekten yararlanan kişilere kişi başına 150 lira uygulanacak olup, buna sadece 2012 yılı içinde mazot ve gübre desteğine başvuru için Görele İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne dosyasını teslim edenler başvuruda bulunabileceklerdir. 2013 yılı destekleme dosyaları için son süre ise 31 Aralık 2013'tür.'' 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel