Fındık üreticilerinden Fiskobirlik'e tepki

Trabzon'da bir grup fındık üretecisi biraraya gelerek alacaklarının bugüne kadar ödenmediği gerekçesiyle Fiskobirlik yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek basın açıklaması yaptı. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde Trabzon Fındık Üreti

Fındık üreticilerinden Fiskobirlik'e tepki

Trabzon'da bir grup fındık üretecisi biraraya gelerek alacaklarının bugüne kadar ödenmediği gerekçesiyle Fiskobirlik yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek basın açıklaması yaptı. 

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Başkanı İsmail Albayrak tarafından yapılan basın açıklamasında Fiskobirlik yönetiminin yargı kararlarını tanımadığı belirtilerek Fiskobirlik yönetimi sert bir şekilde eleştirildi.
Fiskobirlik'in yalan beyanda bulunduğunu iddia eden Başkan Albayrak, "Fiskobirlik yönetimi yargı kararı tanımıyor.
 
Yalan beyanda bulunuyor. S.S. 28 Nolu Trabzon Tarım Satış Kooperatifi'nin birliğimizden alacağı yok diyor, fındık ihraç yetkisi sadece Fiskobirlik Genel Müdürlüğü'nün olduğuna göre üreticiye borcu nasıl olmuyor? Salih Erdem gitsin, borçlar hemen ödenecek diyen siyasetçiler nerede ? 20 adet marketi var, zeytinyağı satıyor, gübre satıyor, üreticiye ise borcunu ödemiyor. Fiskobirlik'in hukuk tanımayan tutumuna dur diyebilecek makam yok mu?. Trabzon ve Ordu ili dışında hiç bir ilin alacağı yok neden? Buğdayımız, tütünümüz yok edildi, sıra fındığa mı geldi" dedi.
 
7 YILDAN BERİ ÜRÜN BEDELİNİ ALAMIYORUZ
 
Albayrak, 7 yıldan beri ürün bedellerini alamadıklarından yakınarak "2006 yılı fındık ürünü bedeli alacağı olan üyelerimizin yargı yolu süresince, Fiskobirlik yönetiminin engellemelerine karşın, üyelerimizin açtığı davalar, birer, birer, sonuçlanmış, üst mahkeme olan Yargıtay'ca onaylanmış bulunmaktadır.
 
7 yıldan beri ürününün bedelini alamayan üretici dünyada var mıdır? Taşınmazlarını birer, birer satıp, lüks makam otomobili ve maaş almaya devam edenler, üreticiye borcunu ödemeden geri kalan gayrımenkullerini de satmaya devam ediyorlar. Trabzon'da taşınmazlarını satıp üreticisine borcunu ödemeyenler suçlu değil midir?" ifadelerini kullandı. 
Kurumu tasfiye etmeye çalışan Trabzon Fiskobirlik Yönetimi'nin görevi kötüye kullanarak suç işlediğini belirten Albayrak, şunları söyledi:
 
"Fiskobirlik'in bugünkü yönetimi iş başına geldiğinde derneğimiz tarafından yapılan açıklamalarda bugünkü yönetim kurumu tasfiye için iş başına getirildiğini, sürekli dile getirildiğini hatırlatmak isteriz. 58 kalemde tüm taşınmazlarını açık artırma ile satılığa çıkarmaları tasfiye değil de nedir ? Kurumu tasfiye etmeye çalışan Fiskobirlik yönetimi görevi kötüye kullanarak suç işlemektedir.
 
7 yıl geçti, üreticilerimiz mağdur edildi, yargı süreci içinde 3 üyemiz vefat etti. Sabrın sonu geldi, olabilecek her türlü olumsuzluktan üyelerimiz ve dernek yöneticilerimiz sorumlu olmayacaklardır. Yargıtay'ca kararları kesinleşen üyelerimize ödemeler hemen yapılmalı, üreticinin mağduriyeti giderilmeli. Ayrıca bugüne kadar üyelerimize borçlarını ödememede direnen Trabzon Fiskobirlik Yönetimi için Cumhuriyet Savcılığı'na üyelerimizle suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna duyururuz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel