Fındık spot borsası tanıtıldı!

Giresun Ticaret Borsası tarafından yapılan ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından 9 milyon 45 bin Avro bütçe ile kabul edilen “Giresun fındık lisanslı deposu ve spot borsası” projesi basına tanıtıldı.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Ri

Fındık spot borsası tanıtıldı!

Giresun Ticaret Borsası tarafından yapılan ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından 9 milyon 45 bin Avro bütçe ile kabul edilen “Giresun fındık lisanslı deposu ve spot borsası” projesi basına tanıtıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu proje tanıtımı için Giresun’a gelirken, proje tanıtım toplantısı öncesinde Vali Dursun Ali Şahin’i makamında ziyaret etti. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada,”Fındığın geleceği açısından çok olumlu bir adım, ve inşallah artık fındığın dünyadaki fiyatını bizler tespit eder hale geleceğiz. Giresun ve Ordu’nun kaderleri birbirleriyle aynı. Onun için birlikte iş yapabilme kültürümüzü geliştirmemiz lazım. Rekabet değil tam tersine Giresun-Ordu birbirleriyle beraber olmak durumunda. Or-Gi Havaalanı bu işin zincirinin ilk halkası olacağına inanıyorum. Değerli 2 valimiz önderliğinde sivil toplum kuruluşları ve belediye başkanlarımızla ile Ordu-Giresun bir araya gelerek Or-Gi’yi nasıl kalkındırıp daha nasıl zengin edebiliriz ona bakmak lazım” dedi.

Hisarcıklıoğlu ziyaretin ardından “Giresun fındık lisanslı deposu ve spot borsası” projesini yerinde inceledi.

Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Demirci ve proje sorumlusu Suat Başkan’dan proje hakkında bilgiler alan Hisarcıklıoğlu “Bu proje ile artık fındık çuval, traktör veya kamyon arkasında değil elde bir senet ile muamele görecek. Alınıp satılması kolay olacak. Dünyanın ta öbür ucunda satar hale geleceğiz” diye konuştu.

Mustafa Demirci ise “Bu proje uygulamaya geçince yıllardır söylenen Hamburg’daki fındık borsasının Giresun’a gelmiş olmasını beraber yaşayacağız.

Bu proje Giresun ve fındık için önümüzdeki 50-100 yılın bir projesidir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel