Fındık seçme elemanları onlardan oluşacak!

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ve İş-Kur işbirliğiyle istihdam garantili düzenlenen, Fındık Seçme Elemanı Yetiştirme Kurslarına katılan 90 kadın iş imkanı buldu.TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, "UMEM BECERİ 10" olarak adlandırılan, Uzmanla

Fındık seçme elemanları onlardan oluşacak!

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ve İş-Kur işbirliğiyle istihdam garantili düzenlenen, Fındık Seçme Elemanı Yetiştirme Kurslarına katılan 90 kadın iş imkanı buldu.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, "UMEM BECERİ 10" olarak adlandırılan, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Projesi kapsamında düzenlenen fındık seçme elemanı yetiştirme kursuna 18-38 yaş grubundaki en az ilkokul mezunu olan kadınların katılabileceğini ifade etti.

Köleoğlu, teorik kursların hafta içi günde 5 saat olmak üzere gelecek haftadan itibaren Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılacağını belirterek, "Kursa katılan kadınlar, stajlarını ise 2 hafta süreyle fındık kırma ve işleme fabrikalarında gerçekleştirilecek" dedi.

Kursa katılım için 60 kişinin başvuruda bulunduğunu vurgulayan Köleoğlu, başvuru yapanlar arasında düzenlenen mülakatta seçilen 30 kadından başarılı olan 25'inin istihdam edileceğini kaydetti.

Köleoğlu, UMEM BECERİ’10 kapsamında İŞKUR-TTB  işbirliğiyle 2011-2012 ve 2013 yılları arasında açılan 3 kursa 90 kadının iş imkanı bulduğunu dile getirerek, "Bunların büyük kısmı fındık fabrikalarında işe yerleştirilmişti. Yeni kursu başarıyla bitirenlerden 25'i istihdam edilecek. Böylelikle bölgemizde istihdama önemli bir katkıda bulunmuş oluyoruz" diye konuştu.

KADINLAR DAHA TİTİZ VE SABIRLI!

Fındık ihracatında işlenmiş ürünlerin oranının artmasının istihdamı da arttırdığını vurgulayan Köleoğlu, 2013-2014 sezonunda ihraç edilen fındıkların yaklaşık yüzde 41’nin işlenmiş olmasının, entegre işleme tesislerinde elemana olan ihtiyacın artmasına neden olduğunu söyledi.

Köleoğlu, bunun için de artık ihtisas gerektiren fındık seçme elemanının temini için İş-Kur'la kurslar açıp eleman yetiştirdiklerini anlatarak,  "Bunların fabrikalarda istihdam edilmesi sağlanıyor. Fındık seçme elemanları tamamen kadınlardan oluşuyor. Nedeni de kadınların daha dikkatli ve sabırlı olmaları. Düzenlediğimiz kurslar taleplere göre devam edecek. Çünkü ilgi oldukça fazla" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler