Fındık olmayan yerlere ceviz

 Meyvesi ve kerestesi yönünden oldukça önemli, yeşil kabuğundan ve köklerinden boya elde edilen ceviz meyvesinin üretiminin arttırılması amacıyla fındık yetiştirilemeyen araziler seçildi. Ordu ekolojisine uygun olarak belirlenen Bilecik, Şebin ve Yalova c

Fındık olmayan yerlere ceviz

 

Meyvesi ve kerestesi yönünden oldukça önemli, yeşil kabuğundan ve köklerinden boya elde edilen ceviz meyvesinin üretiminin arttırılması amacıyla fındık yetiştirilemeyen araziler seçildi. Ordu ekolojisine uygun olarak belirlenen Bilecik, Şebin ve Yalova ceviz çeşitleri üretim alanlarında kullanılmaya başlandı.

Bu arada Ordu il genelinde 2 bin 274 dekar arazide yaklaşık 5 bin ton ceviz yetiştirildiği belirtildi. Rakamlara göre, en fazla ceviz üretimi 210 dekar arazide Bin 260 ton olarak İkizce’de gerçekleşirken, onu 114 dekar arazide 596 ton ile Aybastı, 736 dekar arazide 500 ton ile Akkuş, 135 dekar arazide 487 ton ile Kumru takip etti. Ordu Merkez ilçede 165 dekar alanda 360 ton ceviz üretildiği belirtilirken, Ünye’de ise 190 dekor alanda 331 ton ürün elde ediliyor.

 

 

ceviz1.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel