Fındık ihracatçılarına Trabzonlu başkan!

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birliği'nin (KFMİB) başkanlığına Edip Sevinç seçildi. Merkezi Giresun'da bulunan KFMİB'nin olağan genel kurul toplantısında yapılan seçimlerde, önceki dönemin başkan yardımcısı olan Edip Sevinç başkanlığa seçilirken

Fındık ihracatçılarına Trabzonlu başkan!
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birliği'nin (KFMİB) başkanlığına Edip Sevinç seçildi.
 
Merkezi Giresun'da bulunan KFMİB'nin olağan genel kurul toplantısında yapılan seçimlerde, önceki dönemin başkan yardımcısı olan Edip Sevinç başkanlığa seçilirken, eski başkan Dursun Oğuz Gürsoy da yönetim kurulunda üye olarak yer aldı. Seçimlerde KFMİB'nin 11 kişilik yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
 
Edip Sevinç (Trabzon), Dursun Oğuz Gürsoy (Ordu), Hüseyin Durak (Ordu), Mustafa Poyraz (Ordu), Ömer Aydın (Ordu), Cem Şenocak (Ordu), Mehmet Albayrak (Ordu), Sebahattin Arslantürk (Trabzon), Hasan Sabır (Trabzon), Bülent Yavuz (Giresun) ve Azmi Yılmaz (Samsun).
 
'DON OLAYIYLA İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIZ'
 
Öncelikle ihracatçıların temsilcisi olduklarını ancak fındıkta sektörü bir bütün olarak kabul ederek buna göre hareket ettiklerini belirten KFMİB Başkanı Edip Sevinç, "Üretici, manav, tüccar, kırma fabrikaları, sanayici, ihracatçı hepsi aynı gemide" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Fındık, yaşanan güncel gelişmelerden uzun vadeli olarak olumsuz etkilenecek bir ürün değildir. Kıymetli bir üründür. Sektörün önü açıktır. Bu vizyonu, özellikle üretimden ihracata kadar istikrarlı politikalarla sürdürmeliyiz. Bunun için önem vereceğimiz çalışmaların başında verim ve kaliteyi arttırmak gelmektedir. Birlik olarak bu konuda daha fazla çaba sarf edeceğiz ve sektöre gereken destekleri vereceğiz. Verimlilik artmadan ihracatın artması mümkün değildir. Mart ayının son günlerinde meydana gelen don olayından kaynaklanan zararın boyutları ile ilgili bir bilgi kirliliği söz konusudur. Elimizde sağlam veriler henüz yok. Fındık Tanıtım Grubu eliyle mayıs ayının başından itibaren biz de detaylı bir tespit çalışması başlatacağız. Bu tespit tamamlandığında kamuoyu ile paylaşılacaktır."
 
KFMİB'nin 220 aktif üyesi bulunuyor. Birliğe üye firmalar, Türkiye fındık ihracatının yaklaşık yüzde 65'ini gerçekleştiriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel