Fındık hasatı için hazırlıklar tamam

Yeni mahsul fındık hasadının yaklaşmasıyla birlikte Giresun'a gelecek mevsimlik tarım işçileri için yapılan hazırlıklarla ilgili valilikte bir toplantı yapıldı. Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy başkanlığında yapılan toplantıda, işçiler için yapılan hazırlı

Fındık hasatı için hazırlıklar tamam

Yeni mahsul fındık hasadının yaklaşmasıyla birlikte Giresun'a gelecek mevsimlik tarım işçileri için yapılan hazırlıklarla ilgili valilikte bir toplantı yapıldı. Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy başkanlığında yapılan toplantıda, işçiler için yapılan hazırlıklar gözden geçirildi.

'Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi' ile ilgili 2010/6 Sayılı genelgede belirtilen hususların da ele alındığı toplantıda, fındık işçilerinin barınacağı yerde bir yönetici ile ikisi temizlik işlerinde kullanılmak üzere 4 kişi görevlendirilmesi, işçi ve işveren arasındaki ihtilafları gidermek amacıyla İŞKUR tarafından sürekli bir görevli bulundurması, alana biriken çöplerinin sürekli alınması ve alanın sivrisinek ve diğer haşerata karşı ilaçlanması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca, konaklama alanında fazla çocuk bulunması halinde bu çocukların sosyal ve kültürel çalışma yapmak amacıyla en yakın okul olan Abacıbükü İlköğretim Okulu'na günlük götürülüp getirilmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesi de karara bağlandı.

Giresun Vali Yardımcısı Aksoy, ilgili tüm birimlerin hafta içinde eksiklikleri tamamlayarak bu konuda herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Günay Öztürk ile Giresun Belediyesi'nden Kazım Elmalı, Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, Emniyet Müdürlüğü'nden Osman Fidan, İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden Halil Topatan ile Mustafa Sezer, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Hakyemez, İşkur İl Müdürü Cavit Cansız, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden Recep Demir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan Kenan Anapa, Kızılay'dan Mürvet Şensoy, Giresun Ziraat Odası'ndan Musa Keskin katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel