Fındık fiyatlarında şok artış!

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, fındıkta don nedeniyle son 3-4 gün içerisinde fiyatların 5.85 TL’den 6.75 TL seviyesine çıktığını açıkladı.  Mustafa Uslu, fındıkta don olması neticesinde fiyatlardaki artışı değerlendirdi. Fındıkta yaşanan don o

Fındık fiyatlarında şok artış!
Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, fındıkta don nedeniyle son 3-4 gün içerisinde fiyatların 5.85 TL’den 6.75 TL seviyesine çıktığını açıkladı. 
 
Mustafa Uslu, fındıkta don olması neticesinde fiyatlardaki artışı değerlendirdi. Fındıkta yaşanan don olayı ve beraberindeki panik havası ile fiyatların yükselme trendinde olduğunu belirten Uslu, panik havasının fındıkta yapılacak kesin hasar tespitleri sonucu duracağını kaydetti. 
 
Uslu açıklamasında, “Geçen hafta fiyatlar bir düşüş eğilimindeydi, gelecek sene fındık çok olacak beklentisi vardı. Çünkü 1 milyonun üzerinde bir çiçek sayımı oldu. Bununla beraber kuvvetli bir düşüş eğilimindeydi ta ki perşembe cumaya kadar ve 5.65 TL fiyat vardı. Sadece Ünye’de Ordu’da değil tüm bölgede bir don olayı oldu. Bundan dolayı fiyatlarda bir artış söz konusu. Pazartesi günü artış çok kendini hissettirmedi insanlar anlayamadı, salı günü biraz daha hissedildi. Çarşamba günü herkes bizim bölgemizde şöyle don oldu böyle oldu falan diye konuşmaya başladı ve fındıkta bir yanık tespiti yapıldı. Tabi bu tespitler şu anda halkın söylemiyle oldu fakat tam tespit yapılmadı. Sonra gözle görülür fiyat artışı yaşanmaya başladı” ifadelerine yer verdi. 
Fındıktaki yanık seviyesinin şu anda belli olmadığını ifade eden Uslu, “Pazartesi salı günleri fındık fiyatındaki artış pek algılanamadı ancak şu anda fındık fiyatı 6.75’i buldu. İnsanlar gün geçtikçe yanığı daha fazla görmeye başladı. Fındıktaki tam hasarın tepsinin yapılabilmesi için öncelikle havaların düzelmesi gerekiyor. Havalar düzelecek bir hafta geçecek ve tam hasar oranını o zaman belirleyebileceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel