"Fındık fiyatlarına müdahale edilmeli"

Ordu Valisi Balkanlıoğlu'ndan önemli açıklamalar...

"Fındık fiyatlarına müdahale edilmeli"

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Fındık fiyatları istenilen düzeyde değil müdahale edilmeli" dedi. 

Balkanlıoğlu, katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Fındıkla ilgili üreticilerinin yaşadığı sorunlara ilişkin bir soru üzerine Vali Balkanlıoğlu, bu konuda hem devletin hem de üreticilerin yapması gerekenler olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Fındıkta devletin yapması gereken çok iş var. Fındıkta fiyatlar istenilen düzeyde değil, müdahale edilmeli ancak, fındık çiftçileri olarak bizim de yapmamız gereken çok şey var. Dedelerimizin diktiği 70-80 yaşındaki köklerden çok fazla verim alamıyoruz. Onların yenilenmesi lazım. Bakım yapmak, hastalık ve zararlara karşı dirençli, kaliteli ve soğuğa karşı dirençli türleri geliştirmemiz gerekiyor. Fındık üreticileri kendi aralarında birleşip örgüt kurmak, kendi fındığımıza sahip çıkmamız gerekir. Rakipler çıkıyor. Çin'de fındık üretmeye başlamışlar. Şili, Arjantin, Fransa, İtalya, Yunanistan ve Gürcistan'da fındık üretmeye başlamışlar. Ayağımızın altındaki halı çekiliyor. Biz kalitemizle verimliliğimizle onlarla rekabet edebilmeliyiz."

FETÖ/PDY İLE MÜCADELE

Balkanlıoğlu, Ordu'da devam eden FETÖ/PDY operasyonlara ilişkin bir soru üzerine ise "Ordu genelinde bin 500'e yakın işlem yapılan personel var. Bunlardan 900'ünü açığa alınan personel oluşturuyor. Bir kısmını valilik olarak biz açığa aldık, bir kısmını ise bakanlık açığa aldı. Tutuklu olanların sayısı da bir hayli fazla. Ordu'da 650 civarında ihraç edilen, 450 civarında ise tutuklu olan kişi var." diye konuştu. 

​ORDU'NUN 1 MİLYON TURİST HEDEFİ 

Vali Balkanlıoğlu, devam eden turizm çalışmalarına ilişkin soruya ise 1 milyon turist hedeflerinin devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ordu güzel memleket. Bizler de güzelliklerini ön plana çıkartarak tanıtıyoruz. Söylediğimiz hiçbir şeyde abartı yok. Sahili bozulmamış, milyonlarca yılda oluşan koylar olduğu gibi duruyor. Deniz ormanla kucaklaşıyor. Dağlara çıktığınız zaman Alp Dağları'ndan çok daha güzel manzaralarla karşılaşacaksınız. Derin vadiler, konyonlar, tertemiz sular, krater göller, uçsuz bucaksız yaylalar. Perşembe Yaylası'ndaki menderesler, baharda açan orman gülleri, sapsarı parfüm kokusu gibi Çambaşı Yaylası'nın güzelliği... Şelaleler şehri Ordu. Arap basını da Ordu'nun güzelliklerini anlatarak bir cennet olarak ifade ettiler. Geçtiğimiz yaz 6 uçak geldi, önümüzdeki yaz ise 100 uçak gelecek. İnsanlar bu güzellikleri görmek istiyor. Sürdürülebilir olması önemli ve biz de buna dikkat ediyoruz. Altyapı tesisi yaparken de bu güzelliği dokuyu bozmamak lazım. Çevre kirliliği, aşırı yapılaşma oradaki güzellikleri tahrip etme yani sürdürülebilir olmasına dikkat ediyoruz. Arap alemine yönelmemizin nedeni ise onlar çölde yani sıcakta yaşıyorlar ve buralara geldikler zaman 'biz cennete, ölmeden önce cennete geldik' diyorlar. Bizim potansiyel olarak onlara ihyacımız var. Turizm en az 200 ticari faaliyete kaynak sağlıyor." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler