Fındık fiyatının artışı onlara yaradı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, artan fındık fiyatlarının Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki üreticiler için bir fırsat olduğunu söyledi.Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı ziyaret eden Bayraktar, burada gazeteci

Fındık fiyatının artışı onlara yaradı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, artan fındık fiyatlarının Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki üreticiler için bir fırsat olduğunu söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı ziyaret eden Bayraktar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, fındık fiyatının geçen mart ayında yaşanan zirai dona bağlı olarak yükseldiğini  hatırlattı.

Bir çok ilde fındık rekoltesinin ciddi oranda düştüğünü belirten Bayraktar, Doğu Karadeniz'de bu yıl fındık üretiminin az olduğunu ifade etti.

Bayraktar, arz talep dengesine bağlı olarak fındık fiyatlarında ciddi oranda artış yaşandığını vurgulayarak, "Fındık fiyatının kilogramı bundan sonra 18 lira da olur 20 lira da. Bu fiyat, Doğu Karadeniz'deki üreticiler için değil ancak Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki insanlar için bir fırsat. Onlar bu fiyattan istifade ediyorlar. Ancak aynı şeyi Doğu Karadeniz'deki üreticilerimiz için söylemek mümkün değil. Onlar ne yazık ki bu fiyat artışından istifade edemiyorlar" diye konuştu.

FINDIK ÜRETİCİLERİNE DESTEK SÜRECEK

Fındık üreticilerinin desteklenmesi amacıyla Alan Bazlı Destek ödemesinin devam etmesi yönünde ilgili bakanlığa talepte bulunduklarını anlatan Bayraktar, "Konuyu sayın bakanımıza illettik. Bakanımızdan sözü aldık. Alan Bazlı Destek ödemesinin özellikle bu bölgede ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bunun bir 'can suyu' olduğunun da farkındayız. Şu anda bu destek devam edecek gibi görünüyor. Bundan da memnuniyet duyuyoruz. Biz her fırsatta üreticilerimizin yaralarını sarmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bayraktar, fındık üreticilerinin daha çok verim elde edebilmeleri için bahçelerini gençleştirmeleri gerektiğini dile getirerek, bununla ilgili bakanlığın bir projesinin olduğunu kaydetti.

TZOB olarak bu projeye destek verdiklerini anlatan Bayraktar, "Üreticilerimiz bahçelerinden daha fazla ürün elde etmek istiyorsa mutlaka bahçelerini gençleştirmesi lazım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler