Fındık bu sene üzecek!

Ordu'da son on yılın en düşük fındık rekoltesinin beklendiğini ve bu durumun üreticiler açısından oldukça düşündürücü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:''Geçen hafta Ordu Ziraat Odası ve Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile yaptığımız ortak rekolte

Fındık bu sene üzecek!

Ordu'da son on yılın en düşük fındık rekoltesinin beklendiğini ve bu durumun üreticiler açısından oldukça düşündürücü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Geçen hafta Ordu Ziraat Odası ve Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile yaptığımız ortak rekolte belirleme çalışmaları sonuçlandı. Buna göre Türkiye genelindeki fındık rekoltesi yaklaşık 452 bin ton civarında. Ordu'da ise bu rakam yaklaşık 130 bin ton. Bu rakamlara baktığımızda rekolte geçen yıla oranla yarı yarıya düşük. Bu durum beraberinde bazı sorunları da getirmektedir. Yöreye çalışmak üzere gelecek fındık işçileri bu sezon umduklarını bulamayacaklar. Çünkü dalda ne fazla fındık var ne de üreticinin işçiye talebi var.''

Fındık işçisi çalıştırmak için Ordu Ziraat Odası'na yapılan başvuruların geçen yıllara oranla azaldığını ifade eden Avcı, 'Bu da üreticinin işçiye fazla gerek duymadığını gösteriyor. Bu sezon fındık rekoltesinde ciddi bir düşüş olduğu için bölgeye gelecek fındık işçilerine yönelik talepler de azaldı. Bu nedenle Doğu ve Güneydoğu'dan gelecek fındık işçileri bu durumu göz önünde bulundurarak yöreye gelmelidirler. Aksi durumda fazla gelecek her işçi için perişanlık söz konusu'' dedi.

Fındık işçilerinin geldiği bölgelerin valilikleri tarafından işçiye ihtiyaç olmadığı yönünde uyarılması gerektiğini aktaran Avcı,kendileriyle görüşme halindeki bazı fındık işçi temsilcilerine de durumu anlattıklarını ifade etti.

 -FINDIK İŞÇİLERİNİN KONAKLAMA YERLERİ-

 Yöreye gelecek fındık işçileri için bu yıl konaklama sorununun olmayacağını vurgulayan Avcı, işçilerin Valilikçe belirlenen Uzunisa köyündeki yerde konaklayacaklarını, Efirli köyü yakınlarına da yeni bir geçici konaklama yeri yapıldığını söyleyerek, ''Amacımız hiçbir işçiyi mağdur etmemek. Zaten Ordu Valiliği de bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdi ve gösteriyor'' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler