Fındık bahçelerini sulayın

Trabzon Ticaret Borsası’ndan yapılan açıklamada “Yağışların az olduğu bazı yıllarda, kuraklık baş gösterebilir. Fındık bahçelerinin bu olumsuz şarttan etkilenip, bitkinin su dengesinin bozulmasına dolayısıyla meyve içinin iyi teşekkül etmemesi ile hasat ö

Fındık bahçelerini sulayın

Trabzon Ticaret Borsası’ndan yapılan açıklamada “Yağışların az olduğu bazı yıllarda, kuraklık baş gösterebilir. Fındık bahçelerinin bu olumsuz şarttan etkilenip, bitkinin su dengesinin bozulmasına dolayısıyla meyve içinin iyi teşekkül etmemesi ile hasat önü dökünün artmasına sebep vermemek için, imkanlar elverdiğince bahçeler sulanmalıdır. Artık, fındıkların toplanması yaklaşmıştır. Bahçelerde hasat önü temizliği, evde, harmanda araç gereç onarımları ve eksiklerin giderilmesi, harman yerinin hazırlanması gerekir” denildi.


Fındık kokarcasının nimf yoğunluğu fazla ise ilaçlama yapılabileceği belirtilen açıklamada “Bunun için Nisan ayında belirtilen ilaçların herhangi biriyle (değişik olması tavsiye edilir) dekara 50 lt su atılarak nimf ilaçlaması yapılır. İleride uygun ve yeterli gübre kullanmak amacıyla analiz yaptırmak için yaprak örneğinde bu ayın ikinci yarısı (hasattan 10-15 gün önce) alınmalıdır. Toprak örneği ise gübre verilmeden önce her zaman alınabilir. Gübreleme yapmadan önce; bahçe toprağının veya fındık yaprağının analizi yaptırılarak belirlenen cins ve ihtiyaca göre gübre kullanılmalıdır.


Böylece boş yere gübre atılmamış ve toprağın yapısı bozulmamış olur” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler