Fındığın borsasını üretici belirliyor

 Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci, son bir haftada fındık fiyatlarının 6.70 TL'den, 6.30 TL'ye gerilediğini hatırlatarak, fiyatı üreticinin belirlediğini söyledi.Üreticinin uyarıları dikkate almadığını ifade eden GTB Başkanı Mustafa Demirci

Fındığın borsasını üretici belirliyor

 

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci, son bir haftada fındık fiyatlarının 6.70 TL'den, 6.30 TL'ye gerilediğini hatırlatarak, fiyatı üreticinin belirlediğini söyledi.

Üreticinin uyarıları dikkate almadığını ifade eden GTB Başkanı Mustafa Demirci, “Biz üretici fındığını pazara ihtiyacı kadar indirsin, emanete fındık vermesin şeklinde uyarılarda bulunuyoruz. Ancak üreticilerimiz bizim söylediklerimizin aksini gerçekleştirmekte. Bu da fındık fiyatlarının düşmesine neden olmaktadır. Sonra da kalkıp fındığın düşük fiyatından yakınıyoruz. Fındığı üreten biziz fiyatının Hamburg Borsası belirlediğini söylüyoruz. Bana göre fındığın borsası,fındığın fiyatını belirleyen üreticinin ta kendisidir. Borsada fındık üretilen köylerimizdir. Üreticilerimiz fındığını ihtiyacı kadar pazara indirmiş olsa, emanete fındık bırakmasa fındık almaya ihtiyacı olan tüccarda, Avrupalı olan tüccarda ister istemez fındık almak için fiyatları cazip hale getirecektir. Geçen hafta 6.70 TL olan fındık fiyatı üreticinin bir anda pazara fındık indirmesiyle düşmüştür. Oysaki üreticilerimiz biraz daha dayansaydı fiyatlar 7 TL’yi bulacak hatta aşabilirdi” dedi.

Fındık fiyatında istikrar olmadığını da belirten Demirci, “Ülkemizde 2005 yılında 11 dolara satılmışken, geçen zaman içerisinde inişler ve çıkışlar yaşanmış fakat bir fiyat istikrarı yakalanmamıştır. Oysaki fiyatlar yavaş yavaş yukarı çıkmalı ve çıkan fiyat tekrar dibe vurmamalıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler