Fındığı önce don vurdu şimdide...

Geçen ay sonu kar yağışı ve soğuk havadan etkilenerek zirai dona maruz kalan fındığı kuraklığın da olumsuz etkileyeceği belirtiliyor. Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt yaptığı açıklamada, Karadeniz'de mart ayının sonlarında etkili olan yoğun kar yağışı

Fındığı önce don vurdu şimdide...
Geçen ay sonu kar yağışı ve soğuk havadan etkilenerek zirai dona maruz kalan fındığı kuraklığın da olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.
 
Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt yaptığı açıklamada, Karadeniz'de mart ayının sonlarında etkili olan yoğun kar yağışıyla oluşan donun, fındıkta yüzde 80'lere varan zarar oluşturduğunu savundu. 
 
Yüksek rakımlı yerlerde donun fındığa verdiği zararın yüzde 100'lere ulaştığını öne süren Cörüt, "Karadenizli üreticilerimizin önemli geçim kaynaklarının başında gelen fındık, don afetinden etkilenmiş ve ciddi zarara uğramıştır. Bazı yerlerde zarar yüzde 40-50 civarındayken bazı yerlerde ise yüzde 100'lere kadar çıkmıştır" dedi.
 
"Üzülerek söylemek isterim ki fındığı başka olumsuzluklar da beklemektedir" diyen Cörüt, şöyle konuştu:
 
"Bunun başında kuraklık gelmekte. Bu sezon fındığı dondan sonra kuraklık tehlikesi de beklemekte. Kuraklığın etkilerinin önümüzdeki aylar içerisinde farkına varacağız. Meteorolojiden aldığımız resmi bilgilere göre bölgemize geçen yılın 8'de 1'i kadar yağmur yağmıştır. Bu da kuraklığın yaşanacağı anlamına gelmekte. Eğer beklenen kuraklık olursa bölgemiz üreticileri adına 'felaketin felaketi' oluşur."
 
Cörüt, kuraklığın sadece fındığı değil, kivi başta olmak üzere ceviz ve diğer meyveleri de etkileyeceğini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel