"Fındığı daldan değil yerden toplayın"

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, fındığın dönümünde 70-80 kiloya kadar düşen veriminin nasıl artırılması gerektiğine emek harcanılması gerektiğini belirtti. Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin (TZOB) önce kendine göre yanlış rekolte tah

"Fındığı daldan değil yerden toplayın"
Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, fındığın dönümünde 70-80 kiloya kadar düşen veriminin nasıl artırılması gerektiğine emek harcanılması gerektiğini belirtti.
 
Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin (TZOB) önce kendine göre yanlış rekolte tahmini yaparak 484 bin tonluk açıklamada bulunduğunu savunan Cirav, şöyle devam etti:
 
"Anlaşılan o ki bunlar Türk fındığını sıfıra çıkarma yolunda ve hedeflerinde hızlarını alamamışlar. Güneş yakıyor, yağmur yağıyor, rüzgar esiyor, bunlar da 'yaktı, yağdı, esti' diyerek durmadan rekolteyi düşürüyorlar. Son olarak Ordu Ziraat Odası Başkanının 'güneş rekolteye zarar verdi ve yüzde 15-20 daha düşürerek 400 bine kadar indi. Önümüzde birkaç gün daha var. Gelecek hafta yarı yarıya, daha sonra da yüzde 100 azaldı' diyerek sıfıra bile çıkarırsa şaşmamak gerek."
 
Cirav, fındığın dönümde 70-80 kiloya kadar düşen veriminin nasıl artırılması gerektiğine emek harcanılması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
"Borsa olarak, 'fındığı daldan değil, yerden toplayın' sloganı ile kaliteli ürün için kampanya başlattık. Bunlar da galiba ne demek istediğimizi tam olarak anlamadılar, fındığı daha şimdiden yere döktüler. Kelimenin tam anlamıyla fındık sektörü ile yani üreticiden tüketiciye kadar tüm insanlarla alay ediyorlar. Bir yandan rekolteyi düşürerek çıkar sağlayacaklarını hesap ediyor, öte yandan da 'temennimiz daha da düşmemesi' diyerek açıklama yapıyorlar. Bunlar önce kendilerini, sonra üreticiyi kandırıyorlar. Üreticilerimizin bunlara inanmamalarını istiyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel